Vali Altıparmak Kırkgöz'de İncelemelerde Bulundu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Organize Sanayi Müteşebbis Heyet Toplantısı'na başkanlık etti.

Vali Altıparmak Kırkgöz'de İncelemelerde Bulundu
Müteşebbis heyet üyeleri ile tanışan Vali Altıparmak'a, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından, OSB Başkanı Çetin Osman Budak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte OSB'de faaliyet gösteren bazı tesisleri gezen Vali Altıparmak, daha sonra Başkan Budak'ın önerisi ile Antalya'nın en önemli su kaynağı olan Kırkgöz Su Kaynakları'nda incelemelerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi'ne su sağlayan pompa istasyonunu inceleyen Vali Altıparmak, burada ATSO Başkanı Budak ile temizlik amacıyla yapılmış özel bir araca binerek bir süre gölet içinde gezdi. Kırkgöz kaynağının korunması için tüm imkanların seferber edilmesini isteyen Vali Altıparmak, beraberindeki yerel yöneticilere ve güvenlik güçlerine, "Bundan sonra Kırkgöz Kaynağı'nın kirletilmesine kesinlikle izin vermeyin" uyarısında bulundu.
ATSO Başkanı Budak da ATSO ve OSB Yönetimi olarak Kırkgöz Kaynakları'na özel bir önem verdiklerini ifade etti. Kırkgöz'ün makro ölçekli bir proje yapılarak Antalyalılara ve turizme kazandırılması gerektiğini belirten Budak şunları kaydetti:
"Kırkgöz, Antalya'nın en önemli su kaynağı ve doğa hazinesi bir bölge. OSB yönetimine geldiğimiz günden beri buraya özel bir önem veriyoruz. Bütün Antalya kurumları el birliğiyle burayı korumak için çaba göstermeliyiz. Hazırlanacak makro ölçekli bir proje ile Kırkgöz, sadece su kaynakları olarak değil, Antalya halkının da yararlandığı, turizm için cazibe merkezi haline getirilebilir."
Vali Altıparmak ve beraberindeki heyet daha sonra Selçuklular döneminden kalma tarihi Kırkgözhan Kervansarayı'nı gezerek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali Altıparmak'a ziyaret boyunca, ATSO ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve OSB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Özalp, İlçe Emniyet Müdürü Ali Şentürk ve diğer kurum müdürleri de eşlik etti.