Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, Ukrayna'da temaslarda bulundu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de resmi temaslarda bulunan Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından ka

  Ukrayna ' nın başkenti Kiev ' de resmi temaslarda bulunan Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa , Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından kabul edildi .

Konuk Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa için Ukrayna Cumhurbaşkanlığı önünde düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından liderler bir araya geldi .

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ikili görüşmelerde , davetine icabet ederek ülkesinde gelen Mahinda Rajapaksa ' ya teşekkür etti . Yanukoviç ; " Sizin ziyaretiniz , Ukrayna ve Sri Lanka arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açmak için önemli bir fırsat sağlayacaktır . Biz , başta ticari , iktisadi olmak üzere her alanda işbirliğinin gelişmesi çalışacağız . " dedi .

Yanukoviç ülkesinin , Sri Lanka ' da hidroelektrik santralleri , yeni petrol sahalarının açılması konularıyla yakından ilgilendiğini belirtti . Liderlerin ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi .

Sri Lanka lideri Rajapaksa ortak iş forumu ve hükümetler arası komisyon kurulmasının , Ukrayna ve Sri Lanka arasında işbirliğinin geliştirilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti .

Heyetler arası görüşmelerinin ardondan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa ' nın huzurunda turizm , mühendislik , tarım , enerji , ulaştırma , iletişim , askeri ve teknik alanları kapsayan bir dizi anlaşma imzaladı .

Ukrayna ve Sri Lanka ' nın arasında imzalanan askeri-teknik alandaki anlaşama ile uçak , helikopter bakımı , eğitim tesisleri kurulması ve uzman eğitimi yapılması öngörülüyor .