Özel Sanko Anadolu Lisesi Mezunlarını Uğurladı

Özel Sanko Anadolu Lisesi 7. dönem mezunları, okul bahçesinde düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldı.

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan törene , Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İbrahim Özdemir , SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu , Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu , Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Doç . Dr . Yavuz Kaplan , İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin , İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu , Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer , veliler ve öğrenciler katıldı .
Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu , törende yaptığı konuşmada , Gaziantep ' in her alanda kalkınması için eğitimin büyük önem taşıdığını belirterek , " Bu gerçeği dikkate alarak kurduğumuz Özel Sanko Okulları , Gaziantep ' in layık olduğu noktaya taşınmasında lokomotif olacaktır " dedi .
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ' nun , artık slogan haline gelen " Dünyada Türkiye , Türkiye ' de Gaziantep " sözünün kendileri için belirleyici bir hedef olduğuna dikkati çeken Konukoğlu , Özel Sanko Okulları ' nın , Gaziantep ' in eğitim çıtasını yükseltecek çalışmalar yapmaya devam edeceğini kaydetti .
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da , öğrencilere seslenerek , " Gelecekte nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız , nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız . Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz . Belirlediğiniz bu hedefe ulaşmada yolunuzu evrensel bilgi ve yerel değerler ışığında almış olduğunuz eğitim , azim ve kararlılığınız belirleyecektir " diye konuştu .
Slayt gösterilerinin de yapıldığı törende , mezun olan 12 . sınıf öğrencileri , 12 . sınıfa geçen 11 . sınıf öğrencilerine törenle bayrağı teslim etti . Dönem birincisi Elif Özsaygılı , ikincisi Leyla Türkan Ocak ve üçüncüsü Hakan Teke ' nin yaş kütüğüne çivi çakmalarının ardından , lise öğretmenleri sahneye davet edildi . Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sahneye çıkan öğretmenlere , öğrenciler tarafından çiçek verildi .
Mezun öğrencilere ailelerince diplomalarının verilmesinin ardından , Okul Danışma Kurulu ' nca , yazdığı makaleler ve kitaplarla Gaziantep kültürüne yaptığı katkılar dolayısıyla Fahri Mezun olarak açıklanan Akten Köylüoğlu ' na , Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu tarafından cüppe giydirildi ve onursal mezun diploması verildi .
Akten Köylüoğlu , kendisine onursal mezun diploması verilmesinden gurur duyduğunu ve bunu hayatının en güzel ödülü olarak gördüğünü belirtti .
Tören , mezun öğrenciler adına Onur Eryazgan ' ın konuşmasının ardından keplerin fırlatılması ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi .