Ömür Kabak'tan Otokent Esnafına Destek

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve İl Başkan Yardımcıları Sefa Bingöl, Habib Sünbül ve Ömer Gültekin Gaziemir'de bulunan İzmir Oto Galericileri Sanayi Sitesi (Otokent) esnafını ziyaret etti

Ömür Kabak'tan Otokent Esnafına Destek
  AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve İl Başkan Yardımcıları Sefa Bingöl , Habib Sünbül ve Ömer Gültekin Gaziemir ' de bulunan İzmir Oto Galericileri Sanayi Sitesi ( Otokent ) esnafını ziyaret etti . Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın , yönetim kurulu üyeleri ve otokent esnafıyla biraraya gelerek sıkıntılarını dinleyen Ömür Kabak , Otokentin Çevre Yoluyla bağlantı konusundaki sıkıntıyı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' a bizzat aktaracağı sözünü verdi .
Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın , 2 bin 200 esnaflı ikinci el merkezi olan Otokentin 6 . sanayi sitesi ile komşu olduğuna vurgu yaparak ; " Otokent büyüdükçe sıkıntılarımızda artıyor . 1996 ' da temeli atılan , hiçbir destek olmadan tamamen esnafımızın katkılarıyla tamamlanan Otokent ' te öyle bir noktaya gelindi ki ; yerel yönetimler bizi sahipsiz bıraktı . En büyük sıkıntımız Çevre Yolu bağlantımızın olmaması . Diğer önemli sıkıntımız ise Büyükşehirin ruhsatlarımızı vermemesi . Devlette devamlılık esastır . İzmir Büyükşehir Belediyesi hala ruhsat sorumuzu çözmedi . Benden şimdi sığınak istiyor . Bitmiş binanın sığınağını nereye yapayım? 80 milyon dolar yatırım yaptık , bütün kurallara uyduk . Burhan Özfatura tek imzayla projemizi onaylamıştı . Sayın Kocaoğlu da tek imzayla sorunumuzu çözebilir " dedi .
" Esnafımız , küçük tüccar ve sanatkarlarımız toplumumuzun temelidir " diyen Ömür Kabak ; " Bizim millet olarak dayandığımız Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ' ın deyimiyle ortadirek vatandaşlarımız sizlersiniz . Galeriler şehir merkezindeyken herkes şikayet ediyordu . Otokent gibi tesislerin teşvik edilmesi gerekiyor . Buranın Gaziemir yoluna bağlantısının düzenlenip , Çevre yoluyla bağlantısının sağlanması gerekiyor . B u yol meselesini Bakanımızla görüşeceğiz . Sayın Yıldırım tam bir İzmir sevdalısı . Havaalanından , Adliye Sarayına , Duble yollara , otoyollardan çvere yoluna , Köydesi , Beldesi ile hükümetimiz İzmir ' e 5 milyar TL ' lik yatırım yaptı . Bunun 2 , 5 milyarı Ulaştırma Bakanlığımıza ait " şeklinde konuştu .
Otokent ' in proje aşamasında Belediyede bürokrat olduğunu da hatırlatan Ömür Kabak , belediyeciliğin hemşerilerinin gönlünü kazanmak olduğuna dikkat çekti . Kabak , " Belediyecilik eskinin tabiriyle beldesini abad etmek ve belde sahiplerinin gönlünü kazanmaktır . Temel prensip şehrine eser kazandırmak , hemşerilerinin gönlünü kazanmaktır . Bürokratik işlemler ise teferruattır . Yorgunu yokuşa sürmemektir . Sayın Özfatura burayı tek imzayla hayata geçirdiği gibi hiçbir bürokratik işle meşgul olmazdı . Umarım şimdiki belediye başkanları da bunu yapar . Hemşerilerinin gönlünü kazanırlar " dedi .