Kahramanmaraş'ta 15 bin kişi okuma yazma öğrendi

Kahramanmaraş'ta Ana-Kız Okuldayız kampanyası sayesinde 15 bin kişi okuma yazma öğrendi. Okuma yazmanın insanlara yeni ufuklar açtığını söyleyen Kahra

Kahramanmaraş'ta Ana-Kız Okuldayız kampanyası sayesinde 15 bin kişi okuma yazma öğrendi. Okuma yazmanın insanlara yeni ufuklar açtığını söyleyen Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, "Ben bu insanlarımızı zindandan çıkan mahkûmlara benzetiyorum."dedi.

Okuma yazma kurslarına katılanlar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle belgelerini aldı. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, okuma yazma seferberliğinde çok önemli mesafeler alındığına dikkat çekti. Tanılır, "Okuma yazma bilmek bu insanlarımıza yepyeni ufuklar açıyor. Artık onlar hayata daha farklı bakacaklar, daha güzel bakacaklar." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de il genelinde yapılan taramalarda 17 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş tespit ettiklerini belirtti. Bunlardan 15 binini açılan kurslarda eğitime aldığını kaydeden Akgül, "Geriye kalan 2 bin kişinin kurslarımıza devamlılığını sağlayarak okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Törende konuşan 3 çocuk annesi Ayşe Sarı ise küçük yaşta evlendiğini ve imkânsızlıklar nedeniyle okuyamadığını ifade etti. Kendisini çocukların eğitimine adadığını vurgulayan Sarı, "Mahallemizdeki kursta okuma yazma kursu açıldığını duyduğumda çok heyecanlandım, hemen kayıt oldum. Yaşamım boyunca okur yazar olamamanın sıkıntılarını çektim. Yaklaşık üç ay içinde okuma yazmayı öğrendim. Şu anki duygularımı anlatamam. Ne kadar mutlu olduğumu tarif etmem imkânsız. Öğretmenime ve bize bu imkânı sağlayan herkese minnettarım. Seviniyorum, mutluyum şimdi kendime daha çok güveniyorum." dedi.