Ergün: İkinci çeyrekte de iyi büyüme performansı göstereceğiz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte de iyi bir büyüme performansı göstereceğini söyledi. Kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi, ihracat v...



Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte de iyi bir büyüme performansı göstereceğini söyledi. Kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi, ihracat ve vergi gelirlerindeki artışın iyi bir büyümenin habercisi olduğunu söyleyen Ergün, "Türkiye ekonomisinin önemli bir büyüme performansı göstereceğini önümüze koymaktadır. Bu büyük ihtimalle yüzde 6 ile 8 arasında büyüme olabilir." dedi.

Bakanlıkta Türk Tasarım Danışma Konseyi toplantısının ardından soruları cevaplayan Nihat Ergün, yüzde 11,7'lik büyüme rakamlarını değerlendirdi. Çift haneli büyümenin bütün öncü göstergeler tarafından haber verildiğini vurgulayan Ergün, 2009'un ikinci çeyreğinden itibaren bütün göstergelerin olumluya döndüğünü 2009'un son çeyreğinde yüzde 6'lık büyümenin yakalandığını ifade etti. İlk çeyrekte yüzde 11,'lik büyümeye ulaşıldığını söyleyen Ergün, şöyle konuştu:
"İkinci çeyrekte de iyi bir büyüme performansı göstereceğimizi öncü rakamlar göstermektedir. Kapasite kullanım oranlarındaki artış trendi, sanayi üretimi, ihracat, vergi gelirlerindeki artış, bütçe açıklarındaki azalış yılın ikinci çeyreğinde de Türkiye ekonomisinin önemli bir büyüme performansı göstereceğini önümüze koymaktadır. Bu büyük ihtimalle yüzde 6 ile 8 arasında büyüme olabilir."
Yılın tamamında ise yüzde 6 ve üzerinde büyümenin yakalanacağına dikkat çeken Sanayi Bakanı Ergün, bütün uluslararası kuruluşların Türkiye'nin büyümesine ilişkin hedeflerini revize ettiğini kaydetti. Ekonomi yönetiminin yüzde 3,5 gibi mütevazi rakam ortaya koyduğunu Orta Vadeli Program'daki bu rakamın revize edileceğini ifade eden Ergün, "Türkiye ekonomisi 2010 yılında Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacaktır." şeklinde konuştu.
Türkiye'de alınan önlemlerin gelecek dönemde istikrarlı ve hızlı büyüme trendini sürdürmeye yönelik olacağını söyleyen Ergün, yatırımcıların da buna göre program yapmalarını istedi. Ergün, "Kalıcı büyüme için çalışmalar sürdürülecektir." dedi.

(CİHAN)

Zaman