Çekirge Çocuk Hastanesi İçin Türk-iş'ten 25 Bin İmza

Bursa'da Çekirge Çocuk Hastanesi'nin kapatılmaması için Türk-iş 25 bin imza topladı. İmzalar Bursa Milletvekili Abdullah Özer'e teslim edilmek üzere CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a verildi.

Çekirge Çocuk Hastanesi İçin Türk-iş'ten 25 Bin İmza
Çekirge Çocuk Hastanesi'nin kapatılmasına karşı olduklarını söyleyen Türk-İş 8. Bölge Başkanı Sabri Özdemir, ''Buna tepkimizi, Tabip Odası'nın etkinliğine Türk-İş Bölge Temsilciliği olarak tüm sendikalarımızla birlikte katılarak gösterdik. Çekirge Çocuk Hastanesi'nin bulunduğu binadaki yetersizlik yeni yapılanma ile giderilerek bu hastane daha sağlıklı bir şekilde hizmete devam edebilir'' şeklinde konuştu.
Özdemir, Türk-İş olarak hastanenenin kapatılmaması için Bursa Tabipler Odası'na destek olacaklarını kaydetti. Sendika üyelerinden topladıkları 25 bin imzayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Abdullah Özer'e teslim edilmek üzere İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a veren Özdemir, konunun TBMM'de görüşülmesi ve Sağlık Bakanlığı'na ulaştırılması için Özer'in elinden geleni yapacağına inandıklarını vurguladı.
Türk-İş'in imza kampanyasına katkısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, ''Bursa'da sağlık konusunda birçok eksik var. Bursa maalesef sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Biz bu eksikliklerin giderilmesini bekliyoruz. Elimizdeki bir kuruluş olan Çekirge Çocuk Hastanesi kapatılıyor. Kapatılması yanlıştır. Bu hastane kapatılmamalı. Hastananenin yeterince alanı var. Bu arazi verimli bir şekilde kullanıldığında hastane daha gelişmiş bir şekilde hizmetine devam edebilir'' dedi.
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise, ''Böylesine önemli bir konuda çalışan kesiminin kısa sürede 25 bin imza toplamasını önemsiyoruz'' diyerek, hastanenin kapatılmaması için mücadele edeceklerini söyledi.
Bu arada , Türk-İş 8. Bölge Temsilciliği görevini sağlık problemlerinden dolayı bırakan Mehmet Kanca da toplantıya katıldı. Kanca'nın tavsiyesi üzerine genel merkez tarafından temsilcilik görevine getirilen Sabri Özdemir de ilk açıklamasını yapmış oldu.