Bilim Adamlarından Vatso'ya Ziyaret

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bioistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Bioistatistik Kongresi' için Van'da bulunan yaklaşık 200 bilim adamı, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (VATSO) ziyaret ettiler

Bilim Adamlarından Vatso'ya Ziyaret
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bioistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Bioistatistik Kongresi' için Van'da bulunan yaklaşık 200 bilim adamı, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (VATSO) ziyaret ettiler.
Van Akdamar Otel'de gerçekleşen organizasyona VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Başkan Yardımcısı Osman Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kantarcıoğlu ve İbrahim Sevimli ile birlikte Türkiye Bioistatistik Derneği Başkanı Prof.Dr. Kadir Sümbüloğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bioistatisk ve Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Sıddık Keskin ve bilim adamları katıldı.
Burada bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak dışarıdan gelen konukları çok önemsediklerini belirtti. Gelen bilim adamların kentin tanıtım elçisi olacağını kaydeden Kandaşoğlu, "Bu kent 7 bin yıllık tarihi olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Ülkemizin en doğusunda ama bir cazibe kentidir. Çevresindeki illerin buluşma noktasıdır. Bu nedenledir ki, siz değerli bilim adamlarının burada geçirdiği zaman çok önemlidir. Bizler yıllardır ülkemiz insanlarına sesleniyoruz. Buralara gelin, görün, gezin ve öyle değerlendirin. Lütfen bize ve kentimize karşı önyargılı olmayın. Zengin potansiyelleri ile bu kent güzel ülkemizin en önemli kentlerinden birisidir" dedi.
VATSO olarak kentin tanıtımı konusunda büyük gayret gösterdiklerini de belirten Kandaşoğlu, "Biz herkesi bu güzel kentimize davet ediyoruz. Çünkü buralar görülmesi gereken, gezilmesi gereken yerlerdir. Gelin ki kaynaşalım, önyargıları kıralım" ifadesini kullandı.
Türkiye Bioistatistikçileri Derneği Başkanı Prof.Dr. Kadir Sümbüloğlu ise yaptığı konuşmada Türkiye'de birçok yerde böylesi etkinlikler yaptıklarını belirterek, "Ancak bu gece Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın bize gösterdiği ilgiyi ve sıcaklığı hiçbir yerde görmedik. Bu gayretler kentinizin tanıtımında çok önemli olacaktır. Bizler buraya gelmiş bilim adamları olarak bu kentin gönüllü tanıtım elçisi olacağız. Tüm arkadaşlarımla birlikte sizleri ayakta alkışlıyorum" dedi.
Geceye katılan tüm konuklar, kendilerine gösterilen yakın ilgiden memnun olduklarını ifade ederken, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Türkiye Bioistatistik Derneği Başkanı Prof.Dr. Kadir Sümbüloğlu'na ve Van YYÜ Bioistatistik ve Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Sıddık Keskin'e birer plaket takdim etti.