Avrupalı gençler Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Avrupa Birliği destekli eğitim projesi çevresinde Türkiye'ye gelen heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar'ı ziyaret etti. <

Avrupa Birliği destekli eğitim projesi çevresinde Türkiye'ye gelen heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar'ı ziyaret etti.

Litvanya, Romanya, Polonya, İtalya ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen 27 kişilik heyet, Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar'dan ilçedeki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bayar, heyetin Silopi ilçesini ziyaret etmesinden oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Müdür Bayar, Silopi'de yaklaşık 32 bin öğrenci ve 63 okul bulunduğunu kaydetti. Bayar, "Litvanya, Romanya, Polonya, İtalya ve Türkiye'nin değişik illerinden eğitime destek veren insanlar ile bir arada olmaktan oldukça mutluyum. Proje kapsamında dünyanın değişik ülkelerinden Silopi'ye gelen öğrenciler, aynı zamanda kendi ülkelerinin yemeklerini, giysilerini, kültürlerini tanıtarak kültürler arası diyaloğun oluşmasını sağlamaktadırlar." diye konuştu.

Müdür Bayar ayrıca Pınarönü İlköğretim Okulu Aile Birliği ile okulun matematik öğretmeni ve proje sorumlusu Korhan Koray Aydoğan'a teşekkür etti. Heyet, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra geziye devam etti.