Tim Seçimlerine Ege İhracatçı Birlikleri Damgasını Vurdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Ankara'da yapılan olağan genel kurul toplantısına Ege İhracatçı Birlikleri damgasını vurdu

Tim Seçimlerine Ege İhracatçı Birlikleri Damgasını Vurdu
  Türkiye İhracatçılar Meclisi ' nin Ankara ' da yapılan olağan genel kurul toplantısına Ege İhracatçı Birlikleri damgasını vurdu . Genel Kurul ' da yapılan seçimlerde Ege İhracatçı Birlikleri ' nden 5 ihracatçı sektörler konseyi üyesi olurken , Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk TİM Denetim Kurulu üyeliğine seçildi . Ege İhracatçı Birlikleri temsilcilerinin 3 tanesinin TİM Yönetim Kurulu ' na seçilmesi ve bir tanesinin TİM Başkan Vekili olması bekleniyor . Ankara Rixos Oteli ' nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , MHP Genel Başkan Vekili Mehmet Şandır , Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker , Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ' ün katılımıyla gerçekleştirilen TİM Genel Kurulu ' nda Türkiye İhracatçılar Meclisi ' ni 4 yıl süreyle yönetecek isimler seçildi .
Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu ' nda , 55 delege ile en etkili birliklerin başında gelen Ege İhracatçı Birlikleri ' nden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli , Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünü , Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörünü , Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Noyan Kazım Gürel Tütün Sektörünü , Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörünü ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rıza Seyyar Meyve Sebze Mamulleri Sektörünü temsilen TİM Sektörler Konseyi üyesi seçildiler . 5910 sayılı TİM ve İhracatçı Birlikleri Kanunu ile birlikte ilk kez oluşturulan 3 kişilik Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu ' nun üyelerinden birisi ise Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk oldu .
Ege İhracatçı Birlikleri ' nin kurulduğu 1939 yılından bu yana Türkiye ' de ihracatçıların temsili ve sorunlarının çözümü noktasında her zaman öncü kurumlardan birisi olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ; " Türkiye ' de ihracatçıların çatı kuruluşu olarak 1993 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi ' nin kurulmasından sonra da Ege İhracatçı Birlikleri ' nin etkinliği TİM Yönetim Kurullarında devam ediyor . TİM Sektörler Konseyi ' nde 5 , TİM Yönetim Kurulu ' nda da 3 üyemizle önümüzdeki dönemde de Türkiye ' nin ihracatının 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolar hedefine ulaşabilmesi için çalışacağız , Türk ihracatçılarının yaşadığı sorunların çözümü için mücadelemize devam edeceğiz " dedi .
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı için tek aday olarak seçime giren Mehmet Büyükekşi önümüzdeki 4 yıl için aynı göreve tekrar seçildi .