Marmaris Sinema Festivali; '7 Yönetmen 7 Film'

Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı'nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla 'Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film' festivali yapılacak.

Marmaris Sinema Festivali; '7 Yönetmen 7 Film'
  Yıl Boyu Yaşayan Marmaris " teması içinde Marmaris ' in sanata ve kültüre olan desteğinin ön plana çıktığı etkinlik ; 26 Haziran-4 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek . " Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film " etkinliğine , Türk Sineması ' nın son dönemde adından sıkça söz ettiren önemli filmlerinin yönetmenleri ve sanatçıları katılıyor .
26 Haziran-4 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik ; 26 Haziran tarihinde Marmaris Amfi Tiyatro ' da gerçekleşecek Gala Gecesi ile başlayacak . Gala Gecesi öncesi ; konukların ve bölgede bulunan yerli ve yabancı turistler ile yöre halkının katılacağı Film Afişleri Sergisi ' nin açılışı yapılacak . Film Afişleri Sergisi ve Gala Gecesi ' nin ardından bir hafta boyunca binlerce sinemasever programdaki filmleri ücretsiz olarak açıkhava sinema keyfinde izleyecekler .
Gala Gecesinde ayrıca ; Türk Sineması ' nın unutulmaz yönetmeni Halit Refiğ anısına eşi Gülper Refiğ ' e teşekkür plaketi verilecek .
Festival ' de Mustafa Hakkında Her Şey ( Çağan Irmak ) Beynelminel ( Sırrı Süreyya Önder-Muharrem Gülmez ) , Filler ve Çimen ( Derviş Zaim ) , Masumiyet ( Zeki Demirkubuz ) , Dar Alanda Kısa Paslaşmalar ( Serdar Akar ) , Sonbahar ( Özcan Alper ) , Eve Dönüş ( Ömer Uğur ) filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek .