İsrail'in Saldırısında Ölen 8 Yardım Gönüllüsü Son Yolculuklarına Uğurlandı

İsrail'in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8'i, Fatih Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlanırken, aileleri şehit düşen yardım gönüllülerinin ardından gözyaşı döktü

  İsrail ' in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8 ' i , Fatih Camii ' nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlanırken , aileleri şehit düşen yardım gönüllülerinin ardından gözyaşı döktü .
Fatih Camii ' ndeki cenaze törenine , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , milletvekilleri , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın , Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ile Suriye Deniz Hukukundan Sorumlu Bakan Dr . Bashar Al Sha-ar , İran ' ın İstanbul Başkonsolosu Seyed Kamal Yasini ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı . Cami
çıkışında kısa bir açıklama yapan Bakan Yıldız , " Hepimizin başı sağolsun " dedi .
Kameraların yoğun ilgi gösterdiği Cübbeli Ahmet Hoca , " Deniz şehidinin hiçbir günahı olmaz . Onlar deniz şehidi . İsrail , peygamber öldürmüş bir topluluk . Peygamber öldüren topluluğa karşı mücadele ettiler , onlar şehit ve günahları yok . Biz de onlardan şefaat almaya geldik " diye konuştu .
Saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan ' ın babası Ahmet Doğan , oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü . Ahmet Doğan , " Bir oğlum daha var . O ' nu da bu uğurda gönderirim . Oğluma 5 tane kurşun sıkmışlar . Kafasından , vücudunun her yerinden vurmuşlar . Kurşunları yakından sıkmışlar " diye konuştu .
Saldırıda ölen Cengiz Akyüz ' ün ablası Filiz Akyüz , tören boyunca elindeki Filistin bayrağını salladı . Filiz Akyüz , " Kardeşim bu uğurda şehit oldu . Şehit olduğu için çok mutluyum . İsrail ' e lanet olsun " ifadelerini kullandı .
Ölenlerden İbrahim Bilger ' in oğlu Yavuz Bilger de , " Babam şehit oldu . Allah bana da bu yolda şehitlik nasip etsin " dedi .
Saldırıdan yaralı kurtulan Muhammed Latif Kaya da , arkadaşlarını son yolculuklarına uğurlamak üzere tekerlekli sandalyeyle törene katıldı . Kaya , " Kardeşlerimize yardım götürüyorduk . İsrail haince geldi . Gemilerle , helikopterlerle saldırdılar . Biz onlarla mücadele ettik . Allah ' a şükür bu uğurda yaralandım . Arkadaşlarım şehit oldu . İnsanlık dışı muamele yaptılar . Bizi hapishaneye götürdüler . Hapishanede MOSSAD ajanları bile İsrail askerlerinin yanlış yaptığını kabul etti . ' Askerlerimiz yanlış yaptı '
itirafında bulundular . Bir tane İsrail askerini denize attık Allah ' a şükür " diye konuştu .
Yardım gönüllülerinden Orhan Demir , şunları söyledi :
" Denizaltılarla , helikopterlerle gemiye saldırdılar . Biz korsanlar saldırıyor sandık . Üçünü esir aldık . Silahlarını da aldık ama onlara bir şey yapmadık . Daha sonra bombalarla , kurşunlarla bize saldırdılar . Gözaltına alındık . Limana götürdüler . Sanki büyük bir donanmayı esir almış gibi kutlama yaptılar . Bize köpeklerle saldırdılar . Hapishanede yaşadığımız çile de çok büyüktü . Su vermediler , yemek vermediler . Sadece işkence yaptılar . "
İngiliz Müslüman Loura Stuart , saldırı sırasında 4 kişinin ölümüne şahit olduğunu söyledi . Stuart , " Biz yardım için oraya gidiyorduk . Fakat İsrail bize saldırdı . Yaralananlar oldu , ölenler oldu . Ben dört kişinin öldüğünü gördüm . Daha sonra bizi hapishaneye götürdüler . Burada bize çok eziyet ettiler . Dünya kamuoyunun baskısı sonrası tavırları değişti . Yaptıkları suçu hafifletmeye çalıştılar . Bir daha İsrail ' e gitmek istemiyorum . İsrail insanlık suçu işledi " dedi .
İskoç Cliff Hambley de , büyük işkenceye maruz kaldıklarını belirterek , " Filistin ' e yardım için yola çıkmıştık . Çok sayıda bot ve helikopterlerle bize saldırdılar . Gerçek silah kullandılar . Gemide bir direniş oldu . Mücadele oldu fakat bizi daha sonra limana götürdüler . Limanda bize köpeklerle saldırdılar . Ellerimiz kelepçeli bir şekilde beklettiler . Hapishanede de durum farksızdı . Çok büyük eziyet vardı . Hapishanede Filistinli mahkumlarla birlikteydik . Yeni yapılmış bir hapishaneydi " diye konuştu .
İngiliz Peter Venner ise , bölgeye ilk giden konvoyda bulunduğunu belirterek , " Aynı sıkıntıları biz de yaşadık . Bu olayı öğrenince hemen Türkiye ' ye geldim . Çok sayıda helikopterle arkadaşlarımıza saldırmışlar . Gittiğim ilk konvoydan güzel anılarla ayrıldım . Daha sonra İstanbul ' a geldim . İstanbul ' da camileri gezdim . Bana yapılan muamele ve gösterilen dostluk sayesinde Müslüman oldum . Çok mutluyum " ifadelerini kullandı .
Cenaze törenine katılan İran ' ın İstanbul Başkonsolosu Seyed Kamal Yasini de , saldırıyı kınadı . Yasini , " Türk dostlarımızın cenazesine katılmaya ve acıyı paylaştığımızı iletmeye geldim " dedi .
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Suriyeli Bakan Al Sha-ar ise " Türkiye ' nin acısını paylaşmaya geldim . Türkiye ' ye desteğimiz sürüyor . İsrail ' in bu tür saldırılarına alıştık . Dünyanın bir an önce ' buna bir son verilsin ' demesi lazım " diye konuştu .
Cenaze törenine katılan binlerce kişi , Fevzipaşa Caddesi üzerinden Edirnekapı Mezarlığı ' na yürüyor .