Cengiz Songür'ün kızları: Gözlerimin nemine bakma babam, sadece çocukluktan ağlıyorum

03.06.2010- İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemiye saldırması sonucu yaşamını yitiren Cengiz Songür'ün (47) kızları, babaları ve Gazzeli çocuklar iç

  03 . 06 . 2010- İsrail ' in Gazze ' ye yardım taşıyan gemiye saldırması sonucu yaşamını yitiren Cengiz Songür ' ün ( 47 ) kızları , babaları ve Gazzeli çocuklar için şiir yazdı . " Gözlerimin nemine bakma babam , sadece çocukluktan ağlıyorum " diyen Songür kardeşler , daha önce de babalarının cebine gizlice koydukları bir mektupla yürekleri burkmuştu . Babaları gemideyken elini cebine attığında , " Babam biliyoruz ki Gazze ' deki kardeşlerimize yardım götürüyorsun . Sadece ismin dahi geri gelirse , sen yine de git baba . " diyen kızları , bu sefer de İsrail askerleri tarafından şehit edilen babaları için ayrı bir mektup kaleme aldı . Saat 21 . 30 ' da İzmir Adnan Menderes Havalimanı ' na inecek uçağı konvoyla karşılamayı hedefleyen aile , babalarıyla gurur duyduklarını ifade ediyor . Bir erkek ve altı kız çocuk babası olan Songür ' ün , Karabağlar ilçesi 4956 Sokak ' taki evinin önünde toplanan yakınları , şehide son görevlerini en güzel şekilde yerine getirmenin planlarını yapıyor .

Cengiz Songür ' ün 25 yıllık arkadaşı ve aynı zamanda eniştesi olan Hamza Akdeniz , onun inandığı gibi yaşayan , ailesinin nafakasını arabayla mahalle aralarında dolaşıp elbise satarak kazanan birisi olduğunu , bütün hayırlı işlerde en önde koştuğunu söyledi . Daha önce de karayoluyla Gazzeye insani yardım götürüldüğünü , o zaman gidemediği için çok üzüldüğünü anlatan Akdeniz , " İzmir ' den kalkıp İsrail ' e yardım götürmek için gitti . Siyonist bir askerin kurşunuyla şehadet mertebesine çıktı . Rabbim şehadetini kabul etsin . " dedi .

Akdeniz , Cengiz Songür ' ün kızlarının yazdığı son mektubu şöyle okudu : " Kork İsrail . Korkuyu iliklerinde hisset . Bu kez ebabiller yüzerek geliyor . Bu kez ebabiller ağızlarında taş değil , ellerinde bilyeler taşıyor . Kork İsrail . Koskoca filleri ufacık taşlarla harap ettiren Rabbim , seni yok etsinler diye ellerinde bilyeleriyle ebabillerini yolluyor . Kork İsrail . Müminler artık yanıbaşında duruyor . Bir yıldızın ışıltısı sanmıştım önce gözlerindeki pırıltıyı . Yüzündeki tebessüm , ayrılığın buruk acısıdır demiştim . Oysa ki kurşunlar yağıyormuş üzerine ve tebessümün , şehadete kavuşabilmenin hevesiymiş . Şimdi neredesin ve ne haldesin bilmiyorum . Gözlerimin nemine bakma babam , sadece çocukluktan ağlıyorum . Yoksa dimdik duruyorum seni izlerken , kızıma gösteriyorum ara ara yüzünü , o hâlâ seni balık tutmaya gitti zannediyor . Arada , elindeki gerçek silahları olta zannettiği İsrail askerlerini soruyor . ' Onlar arkadaşlarının katilleri . ' diyemiyorum babam , çünkü senden hep merhameti öğrendim . Acımayı , hissetmeyi ve sevmeyi . Sadece , ' Onlar , dedenin balık tutmasını istemeyenler kızım . ' diyebildim . Oysa ki denizden balık değil , özgürlük çıkacak babam . Filistinli çocukların ellerinden özgürlük tutacak . Senin en güzel ikramın özgürlük olacak . Artık eminim babam , sen özgürsün , biz özgürüz , Gazze özgür babam . "

Yakınlarından alınan bilgiye göre cenaze , uçakla getirildikten sonra uzun bir konvoyla önce evine götürülecek , daha sonra morga kaldırılacak . Ertesi gün ise Hatay semtindeki İlahiyat Fakültesi Camisi ' nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kaynaklar Mezarlığı ' na defnedilecek .