Akbank'ın kaptanı Sabancı'da dümene geçti

Sabancı Holding'in tepe yönetiminde dün sürpriz bir değişiklik yaşandı. İki gün önce holdiding üst düzey yöneticisi (CEO) olarak toplantı düzenleyen Ahmet Dördüncü görevinden ayr...



Sabancı Holding'in tepe yönetiminde dün sürpriz bir değişiklik yaşandı. İki gün önce holdiding üst düzey yöneticisi (CEO) olarak toplantı düzenleyen Ahmet Dördüncü görevinden ayrılırken yerine Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Kurtul getirildi.

1998 yılında Akbank genel müdür yardımcısı olarak Sabancı Grubu'na katılan Kurtul, 2000 ile 2009 yılları arasında da bankanın genel müdürlüğünü yaptı. Holdingde profesyonel en üst düzey yöneticiliği temsil eden CEO'luk koltuğuna oturan Zafer Kurtul son bir yıldır Sabancı Holding Yürütme Kurulu'nda bankacılıktan sorumlu grup başkanı ve grup şirketi Akbank'ta da yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapmakta. Ahmet Dördüncü, CEO'luk ile birlikte holding yönetim kurulu üyeliğinden de ayrıldı. Sabancı Grubu, üst düzey yönetici değişikliğiyle ilgili açıklamasında Zafer Kurtul'un CEO'luk görevine 19 Temmuz 2010 tarihinde başlayacağını kaydetti.
CEO değişikliği ile ilgili bir açıklama yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, grupta, son beş yılı Sabancı Holding CEO'su olmak üzere, uzun yıllar görev yapmış olan Ahmet Dördüncü'ye katkılarından dolayı teşekkür ederken, çıktığı yeni yolda başarılar diledi. Güler Sabancı, "Grubumuzda, Akbank'ta genel müdürlük, üst düzey yöneticilik ve bankacılıktan sorumlu grup başkanlığı görevlerinde bulunan Zafer Kurtul, Sabancı Holding CEO'su olarak bayrağı devralacak. Kendisinin başarılarının ve grubumuza olan katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Sabancı Topluluğu olarak her zaman olduğu gibi paydaşlarımıza değer oluşturmak için sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.
Zafer Kurtul, Sabancı Holding'in gelirlerinin yaklaşık yüzde 60'ına sahip Akbank'a 1998'de genel müdür yardımcısı olarak atanarak, Sabancı Topluluğu'na katıldı. 2000 yılından itibaren ise 9 yıl bankanın genel müdürlüğü görevini yürüttü. Sabancı'dan önce ise Kurtul Citibank, Chemical Mitsui Bank, BNP-Ak-Dresdner Bank, Societe Generale ve Tekfenbank AŞ'de yöneticilik yaptı.

İki Yunan bankası Türk alıcı arıyor
Bir Türk bankacı, iki Yunan bankasının alıcı aradığını ve ilgilenenler arasında Türk bankalarının olabileceğini söyledi, ancak isim belirtmedi. İstanbul merkezli User'in CEO'su Erol User, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli iki Yunan bankası olası alıcılarla bağlantı kurulması için bize yetki verdi. Proje henüz erken aşamada, fakat çok hızlı ilerliyoruz." dedi. Alıcı arayan bankaların adını açıklamayan User, bir bankanın 20-23 şubesi olduğunu, diğerinin ise orta ölçekli 300 şubeli bir banka olduğunu ifade etti. User, bu bankanın uluslararası faaliyetleri de olduğunu ifade etti. REUTERS

EKONOMİ SERVİSİ

Zaman