Yıldırım: Kocaman, Hem Teknik Hem Sportif Direktör İstanbul

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sözleşme imzaladıkları Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertli kulüpte hem teknik direktör hem de sportif direktör olarak görev yapacağını söyledi.

  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , sözleşme imzaladıkları Aykut Kocaman ' ın sarı-lacivertli kulüpte hem teknik direktör hem de sportif direktör olarak görev yapacağını söyledi .
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü ' nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Aziz Yıldırım , Kocaman ' ın yıllarca Fenerbahçe ' ye sporcu olarak hizmet ettikten sonra , farklı kulüplerde teknik direktörlük yaparak yetişen bir değer olduğunu vurguladı .
Kocaman ' ın , sarı-lacivertli ekibin başında teknik direktörlük görevinin yanında sportif direktörlük görevini de sürdüreceğini bildiren Yıldırım , şöyle devam etti :
' Aslında bugün bu toplantının amacı kamuoyunda soru işaretlerinin kalmaması . Aykut Kocaman , Fenerbahçe ' nin sportif direktörü olarak görevine devam edecektir . Zaten 3 yıl sonra bütün sorumluluğu kendisine bırakacağımızı daha önce açıklamıştım . Sayın Kocaman , Fenerbahçe futbol takımının her türlü sorumluluğunu üstlenmiştir . Bunun içinde kendisiyle ve titriyle ilgili söyleyeceği şey neyse Yönetim Kurulu olarak yetki verdik . Aynı şekilde desteğimize devam ediyoruz . 3 yıl sonra beklediğimiz hadisenin bugün olması , memnuniyet vericidir . '

- ' KOCAMAN ' A GÜVENİMİZ SONSUZDUR ' -

Fenerbahçe tarihine bakıldığı zaman 17 şampiyonlukta sadece yerli teknik adam olarak Mustafa Denizli ' nin şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Yıldırım , ' Artık bizlerin de değişmesi , Türk hocalara önem verilmesi gerektiğini düşünüyor , Aykut Kocaman ile başlayacak bu dönemde başarılı olunmasın bekliyoruz ' dedi .
Kocaman ' ın hem karakter hem de bilgi anlamında Fenerbahçe ' ye çok şey katacağını ifade eden Yıldırım , ' Geçen yıl beraber çalıştık bunu gördük . Fenerbahçe camiası olarak güvencimiz sonsuzdur . İnşallah önümüzde Sayın Kocaman ile birlikte yeni bir çığır açılacak , bir değişim olacaktır . Sadece Fenerbahçe ' nin değil Aykut Kocaman ' ın kişiliğine Türk futbolunun ihtiyacı vardır ' diye konuştu .

-KOCAMAN ' IN SÖZLERİ-

Aykun Kocaman da imza töreninde yaptığı kısa konuşmada , sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek , başkan Yıldırım ' a ve Yönetim Kuruluna kendisine verdikleri bu görevden dolayı şükranlarını sunduğunu dile getirdi .
Kocaman , ' Başkan ' ın sözlerinden sonra ilave edecek bir şey yok . Son derece heyecanlıyım . Gelecekle ilgili beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu idrak edecek durumdayım . Umarım bu görevlendirme hem şahsım adına hem Fenerbahçe adına hem de futbol adına olumlu sonuçlar verir . Çok net söyleyeyim , yaşamımda gözü kara bir insanım , hiçbir konuda korkmayan bir insanım . En çok endişelendiğim şeylerden biri yüksek güvene karşı mahcup olma kaygısı . Bunun için hiçbir endişem yok . Teşekkür ederim ' şeklinde konuştu .
İmza töreninin ardından başkan Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına poz veren Kocaman ' ı , başta Aziz Yıldırım olmak üzere tüm üyeler tek tek kutladı .
Törende Yönetim Kurulu üyeleri Ali Yıldırım , Yasemin Merçil , Murat Özaydınlı , Cihan Kamer , Vedat Olcay , Ünal Uzun , Hakan Dinçay ve Abdullah Kiğılı hazır bulundu .
29 . 06 . 2010 13 : 21 : 35