KGF Şube Müdürü Salıcı: KOBİ'ler kayıt dışı yerine, bankalardan borçlansın

Kredi Garanti Fonu (KGF) Gaziantep Şube Müdürü Hasan Salıcı, KOBİ'lerin kayıt dışı yerine, bankalardan borçlanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını söy

  Kredi Garanti Fonu ( KGF ) Gaziantep Şube Müdürü Hasan Salıcı , KOBİ ' lerin kayıt dışı yerine , bankalardan borçlanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi .

Avrupa Birliği ( AB ) Rekabet Edebilirlik ve Yenilikçilik Programı çerçevesinde 27 Ocak ' ta imzalanan Avrupa Yatırım Fonu ' ndan " Her Köye Bir KOBİ Projesi ' Kahramanmaraş ' ta tanıtıldı .

Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonu ' nda düzenlenen tanıtımda , projenin amaçları ve hedefleri anlatıldı . Toplantıda konuşan KGF Gaziantep Şube Müdürü Hasan Salıcı , faaliyetleri hakkında bilgiler verdi .

KGF ' nin sanayi ve ticaret anlamında merkez olan kentlerde şubeleşme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Salıcı , Kahramanmaraş Şubesi ' nin de kısa süre sonra hizmete gireceğini dile getirdi .

KOBİ ' lerin finansa erişimini kolaylaştırmayı ve kayıt içerisine alınmasını amaçladıklarını ifade eden Salıcı , " Bunun yanında KOBİ ' lerin rekabet gücünü artırmasını ve kayıt dışı piyasalar yerine bankalardan borçlanmasını teşvik ediyoruz " dedi .

KGF ' nin hedefleri hakkında da bilgiler veren Salıcı , " Uluslararası kefalet kuruluşları ile kaynak ve fon sağlayacak şekilde ilişkileri güçlendirmek , KOBİ ' lerin kefaletimiz ile kullandıkları kredilerin toplam krediler içerisindeki payını yüzde 1 ' e yükseltmek istiyoruz . KGF hizmet standardını yükseltmek , belgelendirmek , kefil olunan firmaların derecelendirilmesi sistemine geçmek , her bir banka şubesinden en az bir KOBİ ' ye kefil olmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor . " şeklinde konuştu .

Toplantıya Vali Mehmet Niyazi Tanılır , Vali Yardımcısı Tuncay Akkoyun , ilçe kaymakamları , daire müdürleri ve KOBİ temsilcilerinin katıldı .