Dursun Çiçek'in avukatları, duruşma sonrası açıklamada bulundu

AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı olarak bilinen ıslak imzalı belge davasının ilk duruşması İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'deki duruşma salonunda yapı...

 

AK Parti ve Gülen ' i Bitirme Planı olarak bilinen ıslak imzalı belge davasının ilk duruşması İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri ' deki duruşma salonunda yapıldı . MİT Mensubu Özel Çelik ve Davanın firari sanığı Bedrettin Dalan ' ın dışında tüm sanıkların hazır bulunduğu dava sanık avukatlarının redd-i hakim talebi sonrasında ertelendi .

Duruşma sonunda Dursun Çiçek ' in avukatı Celal Ülgen ve kızı İrem Çiçek , basın mensuplarının sorularını cevapladı . Davayla ilgili Askeri mahkemeye itirazları olduğunu belirten Avukat Celal Ülgen , iddia edilen olayların meydana geleceği olayların yerinin Ankara olmasından dolayı davanın da Ankara ' daki özel mahkemelerde görülmesi gerektiğini öne sürdü . Bu itirazlarına Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ' in , Ergenekon terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davayı gösterdiklerini belirten Ülgen , bütün davaların Beşiktaş ' ta toplanmaya çalışıldığını ileri sürdü .
Taleplerinin 2 ' ye karşı 1 oyla reddedildiğini anlatan Ülgen , " 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde uzun süreden beri bir kilitlenme mevcut . Bütün kararlar 2 ' ye 1 çıkıyor . Bu 2 ' ye 1 durumu herhangi bir mahkemede rutin işte olması durumunda bir sakınca yok ama iki olan çoğunlukla tek olan başkan azınlığı hemen her konuda aynı şekilde tezahür etmeye başladı . Bu yargı açısından son derece önemli bir sorundur . Bu sorunun giderilmesi gerekir . " şeklinde konuştu .
Tutuklu sanık Serdar Öztürk ' ün avukatların redd-i hakim talebinde bulunduğunu aktaran Ülgen , duruşmanın belirsiz bir tarihe ertelendiğini , kararın ise sanık ve müvekkillerine tebligat yoluyla iletileceğini aktardı .
Basın mensuplarının ıslak imza makinesiyle ilgili soruları üzerine Ülgen , kendilerinde bulunan makineyle hiçbir organ tarafından tanınmayacak ıslak imza atmayı başardıklarını söyledi .
Duruşma öncesi mahkeme salonunda görüştüğü babası Dursun Çiçek ile baba-kız ne konuşursa onu konuştuklarını belirten İrem Çiçek , " Öncelikle onun beni gerçekten çok sevdiği ve benim de onu çok sevdiğim bir ilişkimiz var . Bunun dışında üstadım Şemsettin bey ile hep birlikte çalışıyoruz . Şimdi işleyecek çok değişik bir süreç var . Bu davanın nerede görüleceğini tahmin etmek çok zor . Biz savunmamıza çok güveniyoruz . Ellerinde sadece bir imza var . Bunu da çok güzel bir şekilde çürütmeye hazırız . "
Ağabeyi Deniz Çiçek ' in Genç Siviller üyesi olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine İrem Çiçek , ağabeyin Newyork ' ta doktorasını tamamladığını ve vize sorunu olduğu için Türkiye ' ye gelemediğini dile getirdi .
Ağabeyinin henüz Sabancı Üniversitesi ' nde öğrencilik yaptığı sırada Genç Siviller daha ismini almadan önce üyesi olduğunu belirten İrem Çiçek , daha sonra ağabeyinin yurt dışına gittiğini ve Genç Siviller ' in de bu günkü halini aldığını belirtti .
İrem Çiçek , Genç Sivillerin bazen çok yaratıcı eylemler yaptığını haklarının yenmemesini istedi .
( CİHAN )

Zaman