Doğancılar köyü yeni camisine 6 ayda kavuştu

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı, 70 haneli ve 300 nüfuslu Doğancılar köyünde yapımı tamamlanan yeni cami törenle ibadete açıldı. Eski caminin ihtiyac

  Çanakkale ' nin Çan ilçesine bağlı , 70 haneli ve 300 nüfuslu Doğancılar köyünde yapımı tamamlanan yeni cami törenle ibadete açıldı . Eski caminin ihtiyaca cevap vermemesi sebebiyle 6 önce yıkılarak inşaatına başlanan yeni cami , kısa zamanda tamamlandı . 121 metrekare kapalı alanı olan , aynı anda 100 kişinin ibadet edebileceği cami , hayırsever Nurettin Üner ' in katkılarıyla 250 bin liraya mal oldu .

Köy camisinin açılış töreni , Kur ' ân okunmasıyla başladı . Çan İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak , " Camiler , dua ve ibadetlerin topluca Allah ' a arz edildiği , gönüllerin yıkandığı , üzüntü ve sevinçlerin paylaşıldığı , bilmediklerimizi öğrendiğimiz , din kültürünü geliştirdiğimiz , ilim ve hikmet yuvası halk mektepleridir . Bu kutlu ocaklar vatan bütünlüğümüzün temel taşı , varlığımızın teminatı , dini ve milli birliğimizin ilham kaynağıdır . Birer vatan tapusudur . " dedi .

Ardından hayırsever Üner ' e AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku tarafından teşekkür belgesi , Doğancılar Köyü Muhtarı Akif Öz ' e de Çan Kaymakamı Hasan Gözen tarafından caminin açılış beratı verildi . Müftü Bayrak ' ın duasının ardından açılış kurdelesini Milletvekili Kuşku , Kaymakam Gözen , Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Üner birlikte kesti . Açılış törenine ayrıca Çan İlçe Tarım Müdürü Cengiz Emür , AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güner , Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Güner , Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemali Ergin , çevre köy muhtarları ve diğer vatandaşlar da katıldı . Açılışta misafirlere pilav ve ayran ikram edildi .