BYEGM, yerel medyanın güçlenmesi için eğitim toplantıları yapacak

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kartı Komisyonu, yerel medyanın güçlenmesi için çalışma yapıyor. Bu kapsamda 'Yer

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kartı Komisyonu, yerel medyanın güçlenmesi için çalışma yapıyor. Bu kapsamda 'Yerel Medya Destek Projesi'ni hayata geçirmeyi planlayan komisyon, konuyla ilgili mesleki eğitim toplantıları düzenleyeceğini duyurdu.

BYEGM Basın Kartı Komisyonu, 2010 yılının ikinci toplantısını Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde yapıyor. İki gün sürecek toplantının ilk gününde konuşma yapan BYEGM Müdürü Murat Karakaya, yerel medyaya yönelik destek çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye'de bulunan 11 bini aşkın basın kartı hamili medya mensubu olduğunu belirten Karakaya, 2 bin 300 civarında da yerel medya kuruluşu bulunduğunu hatırlattı.

İletişim sektöründeki hızlı gelişime Anadolu basınının ayak uyduramadığını ifade eden Karakaya, yerel basının ilgi görmesi, okunurluğunun artması, estetik ve şekil olarak da okura daha güzel hitap etmesi için 'Yerel Medya Destek Projesi'ni hayata geçireceklerini duyurdu.

Söz konusu çalışmanın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Medya Meclisi, Basın İlan Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirileceğini belirten Karakaya, "Proje kapsamında web sayfası, mizanpaj, bilgisayar, haber teknikleri ve yerel medya danışmanlık hizmetlerini kapsayan eğitim toplantıları düzenlenecek." dedi.

BYEGM'de te toplam 30 binin üzerinde müracaat dosyası bulunduğunu belirten Karakaya basın kartı almanın zorluklarına da değinerek, "Ancak, basın mensuplarımız için müracaat şartlarıyla ilgili kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Örneğin noter tasdikli istenen birçok evrak, 'aslının aynıdır' şeklinde ibraz edilmek suretiyle işlem görecek. Basın kartı yönetmeliğinde şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri kendine daha fazla yer bulabilmeli." diye konuştu.

Toplantıya, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden Murat Karakaya ve Bahattin Akyön, Basın Şeref Kartı taşıyan gazetecileri temsilen Ali İhsan Göğüş, Gazeteciler Cemiyeti'nden Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Orhan Erinç, Turgay Olcayto, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden Atilla Sertel, Tuncay Yıldırım, Mutlu Mete, Gazete Sahipleri Derneği'nden Turhan Bozkurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nu temsilen de Yılmaz Karaca katıldı.