Artuklu Üniversitesi'nden 'Sertifikalı Kürtçe Okutman' atağı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde kurulan 'Yaşayan Diller Enstitüsü', Kürtçe okutman adayı yetiştirme kursu açtı. Sertifikalı kursa talep yoğun oldu. 50

  Mardin Artuklu Üniversitesi ' nde kurulan ' Yaşayan Diller Enstitüsü ' , Kürtçe okutman adayı yetiştirme kursu açtı . Sertifikalı kursa talep yoğun oldu . 50 kişilik kota için 533 kişi başvurdu .

Rektör Serdar Bedii Omay , 533 kişinin sınav sonucunda 127 ' e indirildiğini , kursa girmeye hak kazanan isimlerin mülakatla belirleneceğini kaydetti . Artuklu Üniversitesi bünyesinde yetiştirilecek 50 okutman , talep edilmesi halinde diğer üniversitelerde de görev alabilecek . Rektör Prof . Dr . Serdar Bedii Omay , ağırladığı okutman adaylarına bir konuşma yaptı . Omay , " Enstitüyü aslında , Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü olarak hizmete açacaktık . Bu bölümün altyapısının daha da genişletilip güçlenmesi için okutman ihtiyacı olacağı kanaatine vardık . Okutmanların burada göreceği eğitim ardından sertifikalarını vereceğiz . " dedi .

Yaşayan Diller Enstitüsü ' nü yöneten Prof . Dr . Kadri Yıldırım , Kürtçe müfredatın gelişmesi ve bu yöndeki taleplerin karşılanması noktasında kolları sıvadı . Kürtçe ve Zazaca dillerinde olası ihtiyaç üzerine okutman almayı kararlaştırdıklarını belirten Yıldırım , " Okullarda önümüzdeki dönemlerde Kürtçenin seçmeli ders olarak girmesi ile bu eğiteceğimiz okutmanların önemi daha da artmış olacaktır . " diye konuştu .

Okutman adaylarından Şengül Uğur , kendilerini böyle bir fırsatı sağlayan Mardin Artuklu Üniversitesi ' ne teşekkür ettiğini belirterek , bu alandaki bir boşluğu doldurmanın heyecanı içinde olduğunu söyledi . 3 aylık kurs 29 Haziran – 23 Eylül tarihleri arasında yapılacak .