Prıme Development, 100 Milyon Dolarlık Prıme Mall Antakya Projesinin Temelini Attı

Prime Development, 100 milyon dolarlık Prıme Mall Antakya projesinin temelini attı.

  Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development , Prime Mall İskenderun projesinin ardından hayata geçireceği Prime Mall Antakya ' nın temel atma töreni , Hatay Vali Yardımcıları Kadim Doğan ve İsmail Kara , Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çaparali ile İzzet Kakil ' in yanı sıra Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin ve bölüm direktörlerinin katılımı ile gerçekleştirdi .
2011 yılının son çeyreğinde açılması planlanan ve henüz temel atma aşamasında olmasına karşın kiralamasının yüzde 30 ' unun tamamlandığı Prime Mall Antakya , 90 bin metrekarelik inşaat alanına ve 36 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip . Antakya ' nın ilk alışveriş merkezi olacak Prime Mall Antakya , International Property Awards ' un ABD ' de düzenlenen finalinde " Dünyanın En İyi Ticari Projesi ( AVM ) " ödülünü kazandı . Temel Atma Töreni ile inşaatına başlanan Prime Mall Antakya ' da yaklaşık 120 mağaza , yiyecek
ve içecek alanı , hipermarket , 10 salonlu sinema kompleksi ve bowling salonu yer alacak .
Temel atma töreninde konuşma yapan Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin , Prime Mall Antakya ' nın yaklaşık 2 bin kişilik istihdam yaratacağını belirtirken , Suriye ve çevre illerden gelenlerle birlikte günde ortalama 20-25 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti .
Prime Development AVM Yönetimi Bölüm Direktörü Meinhart Krumrei ise Prime Mall Antakya ' nın tüm Hatay Bölgesi için bir buluşma ve çekim noktası olacağını belirterek , " Uluslararası nitelikte ve çok ses getirecek aktiviteler yapmayı planlıyoruz . Bu da Antakya ' yı çok daha popüler bir şehir haline getirecek " dedi .
Prime Development Antakya Projesi Tasarım Koordinatörü Mimar Zeynep Yılmaz ise Prime Mall Antakya ' nın mimarisine ilişkin , " Uluslararası saygınlığa sahip bir yarışmada dünya birinciliği ödülüne layık görülen projemizde , konsept çalışmasından projenin geliştirilmesine kadar Türk mimar ve mühendisler çalıştı . Bu nedenle almış olduğumuz ödül bize bir kat daha fazla gurur veriyor " diye konuştu .
Prime Development İnşaat Bölüm Direktörü Özgür Varlık , Antakya Alışveriş Merkezi ' ni 15-16 ay içinde bitirmeyi planladıklarını belirterek , " Prime Mall Antakya ' nın inşaatında kullanılacak geri dönüşümlü malzemeler sayesinde doğal çevrenin korunması için üzerimize düşen görevi de yerine getireceğiz " şeklinde konuştu .
Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi ' nin şimdiden yüzde 30 ' unun kiralandığını belirten Prime Development Kiralama Bölüm Direktörü Gökhan Dağıstanlı , perakende talebinde Suriye ile vizenin kalkmasının olumlu etkilerinden söz etti . Yerel perakendecilerle görüştüklerini belirten Dağıstanlı , Prime Mall Antakya ' da mutlaka yerel markalarında yer almasını istediklerinin altını çizdi .