Özdemir'in Yakalama Kararının Kaldırılması İstemi Ankara

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12.

  Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ' in avukatı Sadiye Saçlı Sezer , müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne başvurdu .
Avukat Sezer , başvurunun ardından , Ankara Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada , Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında , ' ihaleye fesat karıştırmak ' ve ' çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak ' suçlamasıyla yakalama emri çıkartıldığını anımsatarak , son bir haftalık süreci yakından takip etmelerine karşın , basın mensupları kadar fazla bilgi sahibi olamadıklarını söyledi .
Defalarca başvurmalarına karşın ne aleyhlerine olan delilleri ne de suçlamayı tam olarak öğrenebildiklerini ifade eden Sezer , buna rağmen ellerinde olan belgeler ve sorulan sorular doğrultusunda bir hazırlık yaptıklarını , Kayseri ' den delil topladıklarını kaydederek , mahkemeye ' yakalama kararının kaldırılması talebini ' ilettiklerini belirtti .
Mahkemeye sundukları dilekçede , Emniyet Müdürü Özdemir ' in , birlikte suçlandığı şahıslar hakkında Kayseri ' de defalarca ' ihaleye fesat karıştırmak ' ve ' çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ' suçlarından işlem yaptırdığını bütün belgeleriyle ortaya koyduklarını belirten avukat Sezer , bunlar incelendiğinde olayın açıkça ortaya çıkacağını kaydetti .
Sezer , ' Özdemir ' in sağlık durumunun nasıl olduğu ' sorusuna ise ' Midesinden sorunu var . İbn-i Sina hastanesinde yatıyor . Bugün endoskopi yapıldı . Şu anda iyi diyelim . Allah şifa versin . Ama iyi olacak inşallah . Hayırlısı bakalım ' diye yanıtladı .
' Başvurularına ilişkin ret kararı çıkması halinde Özdemir ' in adliyeye gelip gelmeyeceği ' şeklindeki soru üzerine de Sezer , ' Hukuk neyi öngörüyorsa biz sırayla onların hepsini uygulayacağız . Eğer ret kararı çıkarsa , kendisi gelecektir , bu karar yüzüne okunacaktır . Daha sonra biz bunu tutuklamaya itiraz şeklinde , itirazlarımızı tekrar gerekirse yapacağız ' dedi .

-YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASI TALEBİ-

Özdemir ' in avukatları Ahmet Köksal ve Sadiye Saçlı Sezer tarafından hazırlanan ve Ankara 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne sunulan dilekçede , Orhan Özdemir ' in , Kayseri İl Emniyet Müdürü olduğu sırada , şu andaki soruşturma dosyasının şüphelileri arasında da bulunan bazı kişiler hakkında , Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında , iletişimin tespiti amacıyla Kayseri 2 . Sulh Ceza Mahkemesi ' ne başvurulduğu , ancak mahkemenin ret kararları verdiği anımsatılıyor .
Dilekçede , ' Çıkar amaçlı suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak suçlaması ile karşı karşıya kalan Özdemir ' in , birlikte hareket ettiği iddia olunan şahıslarla birlikte hareket etmek bir yana ' suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda ihaleye fesat karıştırmak ' suçlaması ile haklarında işlem yapılması talimatı verdiği ve bu amaçla şahısların takibinin yapılabilmesi için savcılık vasıtası ile mahkemeden izin alınması için uğraş verdiği açıkça ortadadır ' deniliyor .
Orhan Özdemir ' in rahatsızlığı nedeniyle halen Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesinde tedavi altında olduğu belirtilen dilekçede , Özdemir ' in kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı , kendisiyle ilgili iddia olunan suçlamalara ilişkin delillerin de toplandığı kaydediliyor .
Dilekçede , söz konusu nedenlerle Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nin , Özdemir hakkında verdiği yakalama kararının kaldırılmasına karar verilmesi talep ediliyor .
28 . 06 . 2010 16 : 57 : 55