Kızılay'dan gönüllü kan bağışçılarına altın madalya

Kızılay, düzenli kan bağışçılarını, bronz, gümüş ve altın madalya ile ödüllendiriyor. Kızılay Antalya Kan Merkezi, havaların ısınmasıyla kan bağışını

  Kızılay , düzenli kan bağışçılarını , bronz , gümüş ve altın madalya ile ödüllendiriyor . Kızılay Antalya Kan Merkezi , havaların ısınmasıyla kan bağışını arttırmak için çadır kurma ve gezici TIR ' la " 1 Milyon İyi İnsan Aranıyor " kampanyasını sürdürüyor .

Kızılay Antalya Kan Merkezi gezici TIR ' ı Manavgat Cumhuriyet Meydanı ' nda 2 gün kan toplayacak . Kızılay Antalya Kan Merkezi Doktoru Gülden Beşir , gönüllü bağışçı sayısını artırmak için ödüllendirme yaptıklarını söyledi .

Dr . Gülden Beşir , Kızılay ' ın 10 ünite kan bağışında bulunan bronz , 20 ' ye gümüş , 35 ' e altın ve 45 ' e ise teşekkür plaketi verdiğini söyledi .

Kızılay ' ın 18 ile 65 yaş arası kişilerden kan bağışı alabildiğini belirten Beşir , Akdeniz Üniversitesi ( AÜ ) Tıp Fakültesi Hastanesi ve bazı özel hastanelerde sıklıkla organ nakli ameliyatı olduğu için günlük 200 ünite kana ihtiyaçlarını olduğunu kaydetti .

Beşir , " Toplumuzda her geçen gün kan verme bilinci gelişiyor . Hedefimiz Antalya ' da 2010 yılında 40 bin ünite kan toplamak . Gönüllü bağışçı sayısını arttırmanın teşvik ve takdirden geçtiğine inanıyorum . ' Marifet iltifata tabidir ' sözü buna örnek . Her 3 ayda bir düzenli kan bağışında bulunan gönüllülerin sayısının her geçen gün arttığını görünce çok seviniyoruz . " diye konuştu .

Beşir , Muğla Fethiye , Afyonkarahisar , Burdur ve Isparta ' ya kan merkezileri kurulunca kan toplamayı Antalya merkez ve 19 ilçesinde yaptıklarını dile getirdi . Beşir , Manavgat ' a her gelişlerinde ortalama 100 ünite kan topladıklarını dile getirdi .

Eczacı Faruk Saraçoğlu , 10 yıldır düzenli bir şekilde kan bağışında bulunduğunu söyledi . Saraçoğlu , her 3 ay bir düzenli kan bağışında bulunduğu için kendini dinç hissettiğini belirtti .