Karadenizli Off Roadçılar Karabük'te yarıştı

2010 yılı başında kurulan Karadeniz Birliği Off Road oyunlarının 3.'sü Karabük'te yapıldı. Oyunlara 2 kategoride 25 araç katıldı. Özel yapım 4x4'ler h

  2010 yılı başında kurulan Karadeniz Birliği Off Road oyunlarının 3 . ' sü Karabük ' te yapıldı . Oyunlara 2 kategoride 25 araç katıldı . Özel yapım 4x4 ' ler hünerlerini ortaya koydu .

Karabük ' ün Safranbolu ilçesi Kuzyaka köyünde bir araya gelen Off Roadçılar özel yapım araçları ile hünerlerini ortaya koydular . 2010 yılı başında kurulan ve başkanlığı Karabük doğa ve Off Road kulübünün başkanlığını yaptığı Karadeniz Off Road Birliği 3 . Off Road oyunlarını 25 aracın katılımı ile yapıldı .

Safranbolu Kuzyaka köyü mevkiinde hazırlanan parkurda Amatör dalda 12 , Profesyonel dalda 13 araç yarışlara katıldı . Zaman zaman heyecanlı anlar yaşanırken , Giresun bölgesinden katılan bir araç 1 nolu kapıyı geçtikten sonra devrildi . Sürücü ve diğer yarışçılar tarafından kaldırılan araç yarışmaya devam etti . Bazı araçlarda içi su dolu parkurlardan geçerken karbüratörüne su kaçması sonucu arızalandı . Arızalanan araçlar çekici vasıtası ile çekildi . Yarışmalara yöre halkı büyük ilgi gösterdi .

Karadeniz birlik ve Kardoff ( Karabük doğa ve Off Road külübü ) başkanı Ahmet Demir ise yaptığı açıklamada , ' ' Bu oyunların 3 . ' sünü Karabük ilinde 8 ilden 25 aracın katılımı ile yaptık . Zaman zaman bu tür oyunlar düzenleyerek Off Roadçılar arasında kaynaşmayı sağlıyoruz . ' ' dedi .

Yarışmalardan sonra amatör dalda Ordu ilinden katılan Turgut Tekin ' in kullandığı 9 kapı numaralı araç birinci , ikiciliği Ordu ilinden katılan Alaeddin Yıldırımın kullandığı 8 kapı numaralı araç , üçüncülüğü ise Karabük ilinden katılan Halil Öztürk ' ün kullandığı 5 kapı numaralı araç elde etti .

Profesyonel dalda ise birinciliği Ankara ilinden katılan Hasan Armutçu ' nun kullandığı 22 kapı numaralı araç , ikinciliği Ankara ' dan katılan Adem Zeren ' in kullandığı 14 kapı numaralı araç , üçüncülüğü ise Karabük ilinden katılan Recep Uludağ ' ın kullandığı 20 kapı numaralı araç aldı .

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara kupa verildi .