İran'dan Cıa Başkanının Açıklamasına Ret Tahran

İran Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Başkanı Leon Panetta'nın İran'ın nükleer bomba yapma kapasitesiyle ilgili açıklamasını reddetti.

  İran Dışişleri Bakanlığı , Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının ( CIA ) Başkanı Leon Panetta ' nın İran ' ın nükleer bomba yapma kapasitesiyle ilgili açıklamasını reddetti .
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest , Amerikan istihbaratını " Tahran ' a karşı psikolojik savaş yürütmekle " suçladı ve " Bu türden açıklamalar , İran ' ın barışçı nükleer faaliyetlerine olumsuz bir vizyon vermeyi amaçlayan psikolojik savaşın bir parçasıdır . Amerikalı yetkililer ve özellikle de istihbarat servisleri , İran ' ın nükleer programının hiçbir biçimde askeri olmadığını herkesten daha iyi biliyor " ifadesini kullandı .
Sözcü , " Bu türden yalan haberleri yayanlar , başta dünya güvenliği için başlıca tehdit olan Siyonist rejim olmak üzere bazı ülkelerin elinde bulunan atom bombaları konusunda dünya kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmek istiyor " dedi .
Panetta , dünkü açıklamasında , İran ' ın iki nükleer silah geliştirecek kadar , düşük oranda zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğunu ve bu ülkenin , karar verirse iki yılda atom bombası yapabileceğini iddia etmişti .
28 . 06 . 2010 16 : 11 : 28