Bursa'nın yeni yüzü 'Hamamlı Kızık Kent Ormanı'nda resim keyfi

Bursa'nın yeni ciğerleri olarak tanıtılan ve safari yürüyüşleri ile turizme kazandırılmak istenen 'Hamamlı Kızık Kent Ormanı'nı ziyaret eden vatandaşl

  Bursa ' nın yeni ciğerleri olarak tanıtılan ve safari yürüyüşleri ile turizme kazandırılmak istenen ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' nı ziyaret eden vatandaşlar , eşsiz güzellikleri tuvallere yansıtıyor .

Bursa İl Özel İdaresi ve Orman Teşkilatı ortaklığı ile yürütülen çalışmalar ile meydana getirilen ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' konuklarına çok yönlü güzellikler sunuyor . Başta düzenlenecek safari gezileri ile turizme kazandırılması planlanan ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' aynı zamanda vatandaşlara sosyal ve sanatsal imkanlar da sağlıyor . Bölgenin görülmeye değer doğal güzellikleri arasında ilk safariyi kendisi yapan Vali Şahabettin Harput , bölgenin alternatif bir turizm alanı olarak sunulacağını kaydetti .

' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' na TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş , Orman Bölge Müdürü Ali Girgin , ilgili birim amirleri ile bilgilendirme gezisi düzenleyen Vali Harput , Kürekli Dere Şelalesi ' nde başlayan safari yürüyüşünün , yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüşün ardından ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' nda sona erdiğini söyledi .

Yürüyüş sırasında doğal güzelliklere eklentiler ile yapılan dinlenme ve eğlenme yerleri ile de insanlara muhteşem bir yürüyüş alanı hazırladıklarını belirten Harput , ayrıca vatandaşlara sosyal ve sanatsal faaliyetler için de uygun bir ortak hazırladıklarını bildirdi .

Yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafeyi 70 metrelik bir meyille yürüyen turistler ve vatandaşlar doğanın bütün güzelliklerini görme imkanına sahip olurken , yürüyüşün sonunda Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' nda mola verip istirahat etme ve yemek yeme imkanı buluyor .

Kent Ormanına kurulan Anfi tiyatro ve diğer eklentilerle sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlere de imkan sağlanırken , vatandaşların doyumsuz bir gün geçirmesine imkan sunuluyor .

Eşsiz güzelliklere sahip ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' nda gezinti yapıp günün yorgunluğunu atan insanların yanı sıra , burada sanatsal çalışmalara imza atmak isteyenler de düşünülmüş . Doğal olan herşeyin yansıtıldığını mekanda aynı zamanda günümüzde olmayan ama Anadolu kültüründe bulunan saban gibi araç gereçlerde minyatür olarak ziyaretçilerin izlenimine sunulmuş . Eşsiz güzellikler arasına konulan resim tuvallerine güzellikleri aktarma imkanı bulan ziyaretçiler , sunulan imkandan oldukça memnun . Ormanın sakin ve muhteşem görüntüsünde gözüne ilk çarpan güzellikleri resim tuvaline aktaran sanatseverler , hazırlanan imkanın tadını çıkarıyor . Özellikle okullarında bitmesi ile soluğu ' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' nda alan öğrenciler güzelliklerin tadını çıkarmanın yanı sıra , güzellikleri tuvale yansıtmanın mutluluğunu sürüyor .

' Hamamlı Kızık Kent Ormanı ' na düzenlediği bilgilendirme gezisi sırasında resim yapan öğrencileri ziyaret ederek bir süro sohbet eden Vali Harput , kendilerini sanatla uğraştıkları için tebrik etti . Başarılarının devamını dileyen Vali Harput , öğrencilere kent ormanını nasıl bulduklarını dı sorunca aldığı ' mükemmel ' cevabından sonra mutlu bir yüzle yanlarından ayrıldı .