Belediye, köpekleri aşılayarak tehlike olmaktan çıkaracak

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, başıboş köpeklerin bakım ve aşılarını yaptırıyor. Köpekleri, ilçe sınırları içinde tehlike olmaktan çıkarmayı hedef

  Ankara ' nın Yenimahalle Belediyesi , başıboş köpeklerin bakım ve aşılarını yaptırıyor . Köpekleri , ilçe sınırları içinde tehlike olmaktan çıkarmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi , yaz aylarının da gelmesi ile artan başıboş köpek şikayetlerini değerlendirmeye başladı .

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ' nden yapılan açıklamaya göre , vatandaşları rahatsız eden başıboş köpekler önce toplanıyor ve tüm bakımları yapılarak doğal ortamlarına bırakılıyor .

Sokak hayvanlarına verdikleri önemi her fırsatta belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar , " Sahipsiz hayvanların aşılarının ve bakımlarının yapılması , Yenimahallelilerin huzurlu bir şekilde yaşamaları bizim için önemli . " diye konuştu .

Yenimahalle ' de toplanan sahipsiz köpekler sağlık kontrolünden geçirilip kuduz , kısırlaştırma ve parazit aşıları yapılıyor , aynı zamanda yaraları iyileştirme tedavisi de gerçekleştiriliyor . Tamamen iyileşene kadar köpekler Yenimahalle Belediyesi barınaklarında gözetim altında tutuluyor ve bu süre içerisinde ücretsiz olarak sahiplendirme işlemi gerçekleştiriliyor .

Ankara ' da sokak hayvanlarına yönelik en iyi hizmeti veren belediyenin Yenimahalle Belediyesi olduğunun altını çizen hayvan severler , sorunlarına anında çözüm buldukları için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ' a ve Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler .