83 Stk: Pkk Silah Bıraksın, Operasyonlar Dursun Batman - 28.06.2010

Batman'da faaliyet gösteren 83 sivil toplum kuruluşu (STK) yaptığı ortak basın açıklamasında, PKK'nın silahlı eylemlerine son vermesini, askeri operasyonların durdurulmasını istedi.

  Batman ' da faaliyet gösteren 83 sivil toplum kuruluşu ( STK ) yaptığı ortak basın açıklamasında , PKK ' nın silahlı eylemlerine son vermesini , askeri operasyonların durdurulmasını istedi .
Kentteki 83 sivil toplum kuruluşu temsilcileri , Gülistan Caddesi ' ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı . Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven , temsilciler adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu . Tanrıseven , kutsallaştırılmış hiçbir amacın , insan yaşamından daha değerli olmadığını vurguladı .
Tabiiyeti , dini , devleti , örgütü ve amacı ne olursa olsun yaratılmışların en kutsalı olan insanın ve hayatının hiçe sayıldığı bir düzen istemediklerini ifade eden Tanrıseven , Kürt ve Türk gençlerinin ölümünden duydukları sorumlulukla ailelerin yaşadığı üzüntüyü derinden paylaştıklarını dile getirdi .
Şiddet ortamının son bulmasını dilediklerini ifade eden Tanrıseven , şunları söyledi :
' Şiddetin , özellikle masum ve yoksul ailelerde açtığı onarılmaz yaralar , çözümü daha da zorlaştırırken var olan şiddet cari sistemden beslenen bütün kesimleri oy devşiricilerini ve silah tüccarlarını sevindirmeye devam etmektedir . Bu amaçla PKK ' nın silahlı eylemlerine son vermesini , devletçe yürütülen askeri operasyonların durdurulmasını , şiddetin taraflarca hak arama yöntemi olarak kullanılmasından vazgeçilmesini istiyoruz .
Ayrıca tutuklanan Kürt siyasetçiler , Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocuklar ve barış grubunun tutuklanması gibi , tasfiye çağrışımı yapan uygulamalara derhal son verilmesini , demokratik açılım sürecinin gerçekçi ve ön kabullere dayanmayan çözüm yollarıyla tekrar tesisini , Kürt sorununun karşılıklı diyalog , demokrasi , hukukun üstünlüğü ve insan hakları çerçevesinde çözümünün zorunlu olduğunu Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz . '
28 . 06 . 2010 16 : 49 : 15