Sahte Çek Operasyonu Zanlısı 2 Kişi Tutuklandı

Samsun'da tefecilik yaptıkları iddia edilen kişileri takibe alan polisin tesadüfen sahte çek çetesini çökertmesi sonucu gözaltına alınan zanlılardan 2 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Sahte Çek Operasyonu Zanlısı 2 Kişi Tutuklandı
Samsun'da tefecilik yaptıkları iddia edilen kişileri takibe alan polisin tesadüfen sahte çek çetesini çökertmesi sonucu gözaltına alınan zanlılardan 2 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yaptıkları iddia edilen baba ve 2 oğlunu takibe aldı. Teknik takip sonucu tesadüfen sahte çek çetesi ortaya çıkartıldı. Çete fertlerinin Amasya, Sivas, Giresun ve Ordu'nun Fatsa ilçesinde sahte çeklerle çelik kapı, ahşap parke ve diğer inşaat malzemeleri satın alarak işyerlerini dolandırıp, bu malzemeleri Samsun'da sattıkları iddia edildi. S.K. (51) ve oğulları M.K. (32) ile O.K. (32) "örgüt faaliyetleri çerçevesinde tefecilik yapmak" suçlarından sevk edildikleri Samsun Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. K.E. (28), T.T.(33), H.B. (45), M.Ç. (32) ve M.Y. (28) ise "suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, sahte çek düzenlemek ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemede ifadeleri alındı. H.B. ve M.Ç., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, K.E., T.T. ve M.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldı.