Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Bozok Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı İsmail Beşek, Belediye Başkan Vekili Mehmet Daşdemir, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, PMYO Müdürü Yunus Çetin, Baro Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, törene katılan öğrenci velilerine seslenerek, " Evlatlarımızın bu özel gününde sizleri Yozgat'ta ağırlamaktan memnunuz. Sizler büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızın hayata atıldığı bugünde onlarla berabersiniz. Üniversiteye girmeden önceki meşakkatli süreç öğrencilerimizin diplomalarını aldıkları bugün mutlu bir sonla nihayetleniyor. Bozok Üniversitesi'nde oldukları süre içinde evlatlarımız gerek mesleki beceriler kazanmak, gerekse hayata hazırlanmak anlamında en donanımlı biçimde yetiştirildi. Sizlerin emanet ettiği evlatlarımız bugün üniversitelerine veda ediyorlar ancak yepyeni bir hayatın da başındalar. Onların mutlu, başarılı, ayakları üzerinde duran, yaşam mücadelesinde yılmadan ilkeli olarak hayatlarını sürdüreceklerinden hiç şüphem yok. Değerli veliler en az sizler kadar öğrencilerimle gurur duyuyorum ve mutluyum" dedi.
Daha sonra öğrencilere seslenen Rektör Varinli, meşekkatli bir yolun sonuna geldiklerini ve yepyeni aydınlık, umut dolu bir yolun başında olduklarını belirterek, "Üniversite eğitiminiz süresince en donanımlı şekilde yetiştiniz. Üniversite sadece mesleki bilgi ve becerilerin öğretildiği, bilimsel çalışmaların yapıldığı bir yer değildir. Sizleri hem mesleki becerilerle donatırken asıl ve en önemli hedefimiz siz gençlerimizi sosyal yaşama hazırlamaktı. Özgüveni yüksek, toplumsal olaylara duyarlı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, rasyonel düşünen, içinde bulunduğu toplumun değerlerini bilen anlayan aynı zamanda globalleşen dünyada gelişen ve değişen dünya düzeninden haberdar bireyler olarak mezun olmanız bizim için önemliydi. Üniversite olarak sunmuş olduğumuz eğitim öğretim, sosyal olanaklarla ve değerli akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları ile sizleri hayata hazırladığımıza inanıyorum. Bundan sonraki hayatınızda almış olduğunuz eğitimle fark yaratacağınıza, hem ekonomik hem de sosyal yaşamda ülkemize artı değer katacağınıza inancım sonsuzdur. Özellikle şunu unutmayın istiyorum, mezun olmanız bizden koptuğunuz anlamına gelmemektedir. Sizler de Bozok Üniversitesi'nin mezunları arasında yer aldınız, her zaman yanınızdayız yine en büyük destekçiniz değerli öğretim elemanı arkadaşlarım ve bizleriz" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, mezun olan gençlere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından fakülte ve yüksek okul birincileri yaş kütüğüne isim plakalarını çaktı. Daha sonra dereceye giren öğrenciler plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.