Kraliçe Elizabeth, '40 yılda bir' tenis maçı izledi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabet, 33 yıl sonra ilk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nı izlemek üzere tribündeki yerini aldı.

Kraliçe Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabet, 33 yıl sonra ilk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nı izlemek üzere tribündeki yerini aldı.

Kraliçe Elizabeth'in ayağı 33 yıl önce olduğu gibi yine Wimbledon'daki İngiliz tenisçilere uğurlu geldi. Bu ziyaretinde Virginia Wade bayanlarda birinci gelmişti. Bugün de Andy Murray Finlandiyalı rakibi Jarkko Nieminen'e karşı kazandı.

40 yılda bir tenis karşılaşmasına gelen Kraliçe Elizabeth, at yarışlarını ise hiç kaçırmıyor. Elizbaeth'in babası Kral VI. George ise profesyonel tenisçiydi. VI. George 1926'da çift erkeklerde şampiyonaya katılmış ve kolayca elenmişti. Rakipleri ise Londra Kulesi'nde hapsedilmişti.

KRALİÇE ÖNÜNDE EĞİLME TARTIŞMASI

Kraliçe Elizabet'in Wimbledon'a gitmesi bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Wimbledon Tenis Turnuvası'nı düzenleyen organizatörler, oyuncuların Kraliçe'ye saygı amacıyla önünde eğilip eğilmemesi konusunu görüştüklerini açıkladı. Organizatörler, oyuncuların Kraliçe'nin önünde başını eğme ya da diz kırarak eğilme şeklinde selam vermeleri için davet edildiklerini ancak bunu yapmak zorunda olmadıklarını açıkladı.

Bu kararın, bazı oyuncuların Kraliçe önünde eğilmek istemeyebileceği ihtimalinin göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

Dün gece Kraliyet Ailesi'nden yapılan açıklamada ise, oyuncuların saygı amacıyla eğilmek istememesinin Kraliçe'ye saygısızlık olarak algılanmayacağı açıklandı. Yine de hem Murray hem de Nieminen Kraliçe önünde eğildi.

'BİTMEYEN MAÇ' BİTTİ

Bu arada turnuvada en uzun maç rekorunu kıran ABD'li Jon Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasındaki karşılaşma nihayet sona erdi. İki gün önce başlayan karşılaşma 11 saat 5 dakikanın sonunda 70-68 Amerikalı sporcu lehine sonuçlandı.