İlhan Selçuk, Hacıbektaş'a gömüldü

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane bölgesindeki Aydınlar Mezarlığında toprağa verildi.



Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane bölgesindeki Aydınlar Mezarlığında toprağa verildi.

İlhan Selçuk için Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, eski Bakanlar Hikmet Çetin, Fikri Sağlar ve Yaşar Okuyan, milletvekilleri CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Enis Tütüncü, Durdu Özpolat, Ahmet Küçük, Rasim Çakır, Ali Rıza Öztürk, Vahap Seçer, Oğur Oyan, Derviş Günday, Ayhan Yalçınkaya, Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Cumhuriyet Vakfı Başkan vekili Alev Coşkun, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Vakfı Başkan vekili Alev Coşkun, törende yaptığı konuşmada, İlhan Selçuk'u ''büyük'' yapan unsurun ''bilgeliği'' olduğunu belirterek, ''İlhan Selçuk, ezilenlerin, halkın yanındaydı. 85 yaşına gelmiş bedeni, manevi işkenceye dayanamadı. Sen en son verdiğimiz demokrasi şehidimizsin. Bu manevi işkenceyi ona reva görenler, mutlaka sorguya çağrılacaklardır'' dedi.
Coşkun, İlhan Selçuk'un Hacıbektaş'a defnedilmeyi istemesiyle ilgili olarak da ''Bu iki kardeş neden Hacıbektaş'ı istedi? Çünkü her iki kardeş, insanlık değerlerine inanmışlardı ve 'önce insan' diyorlardı. Can dostlarının himayesinde kalmak istiyorlardı. Zincirlikuyu'daki merkez mezarlığı değil, Çilehane'deki mütevazı toprağı tercih ettiler'' diye konuştu.
Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur da İlhan Selçuk'u ''bir baba'' gibi sevdiklerini ifade ederek, ''O bizim babamızdı. Çok ince ruhluydu. Yaşamı boyunca ne bize ne de başka birine karşı emir kipi kullanmadı. Mütevazı ve alçak gönüllüydü. Güç odakları karşısında boyun eğdiğine bir kez bile tanık olmadık. Dünyevi hırsları hiç olmadı. Birileri ak yüzüne yağlı kara sürmeye çalıştı, ancak yüzü o yağlı karayı tutmadı'' dedi.
Tiyatro sanatçısı Işık Akarsu'nun Selçuk'un bir yazısını okuduğu törende, sanatçı Erdal Erzincan sazıyla değiş çaldı.
Dede Haydar Soylu'nun ''helallik hizmeti sunmasının'' ardından İlhan Selçuk'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cenaze aracıyla defnedileceği Aydınlar Mezarlığı'na getirildi.
Mezarlıkta da helallik töreni yapıldıktan sonra Dede Haydar Soylu, dua okuyarak cenaze namazı kıldırdı. Çevre illerden gelenler de yanlarında getirdikleri toprakları Selçuk'un mezarına serpti.
İlhan Selçuk ve kardeşi Turan Selçuk'un yan yana olan mezarlarının başına çınar fidanı dikildi.

Zaman