Boydak Holding CEO'su Boydak: Markalaşmak istiyorsanız kaliteden taviz vermeyin

Bergama Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD)'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, 21 yıldır görev yaptığı sektörd

Bergama Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD)'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, 21 yıldır görev yaptığı sektörde elde ettikleri başarıların altında yatan faktörleri anlattı. Boydak, 1952 yılında babası ve amcası olmak üzere iki ortakla bir marangoz atölyesinde başlayan ve bugün büyüyerek 29 şirkete ulaşan holdingin başarısının sebeplerinden birinin, 60 yıldır devam eden iyi bir ortak kültürü olduğunu söyledi. Şirketleri yöneten ortaklar arasında güven, saygı, sabır ve istişarenin mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi.

Holdingin bir de kurumsal değerleri olduğuna işaret eden CEO Boydak, bunların başında liderliğin geldiğini belirtti. Holdingin başında Hacı Boydak'ın bulunduğunu ve ona tâbi olduklarını ifade eden Memduh Boydak, "Mesela benim kendime ait bir param var, ev veya araba almak istiyorum. Mutlaka liderimiz olan Hacı Boydak'ın fikrini alırım." dedi. Ekip çalışmasına önem verdiklerini dile getiren Boydak, "ben" yerine "biz" kavramını benimsediklerini kaydetti. Teknolojiyi, tüketici trendlerini ve dünyayı iyi takip ettiklerini ifade eden Boydak, "Teknolojiyi takip etme derken, 'En pahalı makineyi alırım, kafama göre çalıştırırım.' anlaşılmasın. Makine alınmadan önce fizibilite yapılmalı." şeklinde konuştu. Markalaşmaya, ar-geye, insan kaynaklarına ve satış sonrası hizmetlere önem verdiklerini dile getiren Memduh Boydak, "Bunların yanısıra istişareye de ayrı bir önem veriyoruz. Bir şeyi bilsek dahi yine de ilgililerle istişare yapıyoruz. İstişarenin bereketine inanıyoruz. Ayrıca Boydak Holding olarak hayır ve sosyal sorumluluklara da önem veriyoruz. Bu tür faaliyetlerin, işlerimizi bereketlendirdiğini gördük." açıklamasında bulundu.

Sanayicilere tavsiyelerde de bulunan Boydak, "Ne kadar büyürseniz büyüyün, ahlâki değerlerinizden ve mütevaziliğinizden kesinlikle taviz vermeyin. Hayat standartlarınızı uç noktaya taşımayın. Kötü günde moralinizi bozmayın. Eşlerinizi işlerinize karıştırmayın. Ortaklık kültüründe bu çok önemli. Tüketicinin beklentilerini önemseyin. Markalaşmak istiyorsanız, kaliteden taviz vermeyin." dedi.

Toplantının ardından CEO Memduh Boydak'a, protokol üyeleri tarafından plaket ve Bergama halısı hediye edildi. BASİAD Yönetim Kurulu üyelerine ise çalışmalarından dolayı plaket verildi. Özel Bakırçay İlköğretim Okulu'ndaki toplantıya Bergama Belediye Başkan Vekili Sait Belek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, BASİAD Başkanı İsmail Birol, Bergama Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Karçı, Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Yaramış, DP İilçe Başkanı Mustafa Durmaz, TP İlçe Başkanı Murat Özbek, eski Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bakırçay Güçbirliği Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Demirci ve çok sayıda sanayici katıldı.