Trabzon Valisi Kızılcık, Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bir hafta önce meydana gelen sel felaketinin vurduğu Şalpazarı ilçesinde incelemelerde bulundu.

Trabzon Valisi Kızılcık, Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
İlçeye girişinde Vali Kızılcık'ı Kaymakam Soner Zeybek, Belediye Başkanı Fehmi Cangiz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, Karayolları Müdür Yardımcısı, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı. Selden en çok etkilenen Acısu bölgesine geçen ve burada vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, selden zarar gören evleri ve yolları inceleyerek, meydana gelen hasarı gördü. Vali Kızılcık, burada yaptığı açıklamada; selden sonra devletin imkanlarının seferber edilerek bölgeye intikal ettirildiğini
kaydederek, en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu kaydetti. Vali Kızılcık, dere yataklarına bina yapılmaması uyarısında bulunarak "Sel felaketinde can kaybının olmaması tek tesellimiz. Bölgede Devlet Su İşleri, Karayolları ve İl Özel İdaresi'nin yaptığı hasar tespit çalışmaları bugün itibariyle sona erdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Fonu'ndan gerekli paranın gelmesi için müracaatımızı yaptık. Devlet olarak vatandaşımızın her zaman yanındayız ve en kısa zamanda bu yaraları saracağız"
dedi.
Bölgede yaptığı inceleme sırasında bir vatandaşın, "Sayın Valim, buraya gelerek dertlerimizi dinlemeniz bizleri onurlandırdı. Ziyaretiniz acılarımızın yarısını aldı götürdü. Biz hatır gönül dedik, şamarı yedik. Dedelerimiz köyün yüksek yerlerine ev yaparken bizler dere kenarına ev yaptık. Bu felaket kaçınılmaz bir şey oldu. Devletimiz ne planlama gerekiyorsa yapsın" sözleri üzerine Vali Kızılcık, "Sizlerin bu hataları kavramış olmanız bizleri sevindirdi. Gelin hep beraber hatır gönül yapmadan doğruları
yapalım. Dere yataklarına bina yapmayalım" ifadelerini kullandı.
Vali Kızılcık, acıların son bulması için her türlü tedbirin alınacağını kaydederek, "Devlet olarak dere kenarlarına ev yapılmasına müsaade etmeyeceğiz fakat sizlerin de bu konuda duyarlı olması ve bize yardımcı olmanız lazım. Gelin hep birlikte tedbirimizi alalım. İnşallah bundan sonra bu tür zararlarla karşı karşıya kalmayız" diye konuştu.