Dr. Jill Carroll, İstanbul'da yoğun ilgi gördü

Amerika Birleşik Devletleri Rice Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. B. Jill Carroll, NT Mağazaları Mecidiyeköy Şubesi'nde düzenlenen imza günü etkinl

Amerika Birleşik Devletleri Rice Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. B. Jill Carroll, NT Mağazaları Mecidiyeköy Şubesi'nde düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı.

NT mağazalar zincirinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Carroll, ABD Rice Üniversitesi Dini Tolerans Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü ve üniversitenin Din Araştırmaları Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Dr. B. Jill Carroll, Türkiye programları kapsamında, NT Mağazaları Mecidiyeköy Şubesi'ne konuk oldu. 'amazon.com'da kendi kategorisinde en çok satan kitap olarak gündeme gelen "Medeniyetler Diyaloğu: Gülen'in İslami İdealleri ve Hümanist Söylem" yazarı Jill Carroll, mağazayı dolduran yüzlerce kişiye kitabı hakkında bilgiler aktardı ve okuyucularına kitabını imzaladı. İmza gününe Türk katılımcıların yanı sıra İran, Arnavutluk ve Nijeryalı davetliler de ilgi gösterdi.

Dr. Jill Carroll, programına, on ayrı dilde baskısı bulunan "Medeniyetler Diyaloğu" adlı kitabının yazılması sırasında yaşadıklarını ve neden Fethullah Gülen hareketini seçtiğini anlatarak başladı. Carroll, daha sonra okuyucularından gelen soruları cevapladı. Fethullah Gülen hakkında kendisini en çok etkileyen şeyin ne olduğu yönündeki soruya Carroll, şöyle cevap verdi; "Kitap hakkında araştırmalarım sırasında birkaç kez Sayın Gülen'le görüştüm. Kendisi çok nazik ve samimi bir kişi. İlk görüşme için planlanan akşam yemeğine programımdan ötürü gecikerek katıldım. Gittiğimde kendisinin hasta olmasına rağmen akşam yemeği için geç saatlere kadar yemek yemeden bizim gelmemizi beklediğini gördüm. Çok rahatsız olmasına rağmen sorular soruldukça yeniden tazelenen tavrıyla cevaplar verdi. Bu durum hareketin bu kadar geniş alanda kabul görmesinin önemini göstermesi açısından önemliydi. Ayrıca Sayın Gülen bütün insanlığa kucak açan engin bir gönle sahip, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun tüm kişilere bir insan olduğu için değer veren bir dünya görüşüne sahip."

Jill Carroll, programın son bölümünde yaklaşık bir saat süreyle yüzlerce kitabını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etti.