Antakya Belediyesi ile Aksagaz arasında doğalgaz protokolü imzalandı

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kente doğalgaz getirmek için dağıtım firması ile protokol imzaladıklarını ve kısa süre içinde hat döşeme çalışma

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kente doğalgaz getirmek için dağıtım firması ile protokol imzaladıklarını ve kısa süre içinde hat döşeme çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Antakya Belediyesi ile Aksagaz Doğal Gaz Dağıtım şirketi arasında protokol imzalandı. Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın makamında imzalanan protokolde Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan imza koydu.

Protokol sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Savaş, doğalgazın yakın süreçte Antakya'ya geleceğini ifade ederek, "İslahiye – Antakya arasında boru döşeme işlemlerine başlanmış durumda. Çok kısa sürede kent merkezinde de hat döşeme işlemlerine geçilecektir." dedi.

Temiz bir yakıt kullanımının çevreye vereceği zararın diğer yakıtlara göre çok düşük olduğunu kaydeden Savaş, "Doğalgazın temizliğini ve ucuzluğunu bundan sonra Antakyalılar da görecek. Hava kirlilikleri böylelikle en alt seviyeye inecek." diye konuştu.

İlk aşamada Fatih, Adnan Menderes, Cumhuriyet, Gündüz, Saray ve Atatürk caddelerinde doğalgaz borularının döşeneceğini dile getiren Başkan Savaş, daha sora tüm şehirde çalışmaların tamamlanacağını aktardı. Başkan Savaş, ilk kaynağın 4 Temmuzda Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımıyla yapılacağını sözlerine ekledi.