Siirt'in anayasası adım adım hazırlanıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan ve Siirt'in anayasası olarak nitelendirilen 'Bölge Çevre Düzeni Planı' bilgilendirme toplantısı ge

  Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan ve Siirt ' in anayasası olarak nitelendirilen ' Bölge Çevre Düzeni Planı ' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi .

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Siirt Valisi Musa Çolak , ' Bölge Çevre Düzeni Planı ' nın yaşanabilir bir kent oluşturmak için önemli bir çalışma olduğunu söyledi . Planın önümüzdeki 30 yılı kapsadığını belirten Çolak , " Siirt ' in anayasası konumunda olacak bu planı çok yakından takip ediyorum . Yaşanabilir modern bir kent olmak için bu plan hayati önem taşıyor . Bu plan çarpık kentleşmeyi önleyeceği gibi ilimizde hava , su , toprak kirliliği gibi önemli çevre sorunlarının ortaya çıkmadan önlemesini de sağlayacaktır . " dedi .

Planla ilgili sunum yapan Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Şube Müdürü Sedat Yılmaz , 2010 yılı sonuna kadar arazi çalışmalarının tamamlanacağını belirtti . Yılmaz , " 2011 yılı içinde ise yapılan arazi çalışmalarının analizleri doğrultusunda alternatif taslak plan hazırlanacak ve raporunun nihai hale gelmesi için çalışmalar yapılacaktır . Tüm bu süreç dahilinde ilgili kurum ve kuruluşlarının desteğini ve işbirliğini talep ediyoruz . " şeklinde konuştu .