Sarkisyan Türkiye İle İlişkilerden Umutsuz Berlin

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türk-Ermeni ilişkilerinin "Türkiye'nin şimdiki politikası" nedeniyle gelişme olacağına inanmadıklarını söyledi.

  Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan , Türk-Ermeni ilişkilerinin " Türkiye ' nin şimdiki politikası " nedeniyle gelişme olacağına inanmadıklarını söyledi .
Almanya ' nın başkenti Berlin ' de bulunan Sarkisyan , Başbakan Angela Merkel ile görüştü .
Sarkisyan , görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında , görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra ağırlıklı olarak Dağlık Karabağ sorununu ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerini ele aldıklarını belirtti .
" Türkiye ' nin şimdiki politikasıyla ikili ilişkilerde gelişme olacağına inanmıyoruz " diye konuşan Sarkisyan , Türkiye ile Ermenistan arasında aslında ilişkiden söz edilemeyeceğini , yakınlaşma çabaları çerçevesinde imzalanan protokolün TBMM ' de henüz kabul edilmemesi nedeniyle Ermenistan Parlamentosunda da onaylanmadığını söyledi .
Sarkisyan , " Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için büyük bir siyasi iradenin mevcut olması gerektiği , bunu da Türk tarafında göremedikleri " görüşünü dile getirdi .
Bölgelerinde dengeli bir politika izlediği gerekçesiyle Almanya ' nın çabalarını da takdir ettiklerini ve Almanya ile ilişkileri daha da derinleştirmek istediklerini belirten Sarkisyan , kültürel , ekonomik ve siyasi ilişkilerin yanı sıra askeri alanda da iş birliği yapacaklarını kaydetti .
Sarkisyan ayrıca , Merkel ' i Ermenistan ' a davet ettiğini , Merkel ' in de bu davete sıcak baktığını sözlerine ekledi .
Merkel de görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Dağlık Karabağ sorununu ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerini ele aldıklarını belirterek , Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi durumunda , Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde de gelişme sağlanacağına inandıklarını ifade etti .
Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma çabalarının canlılığını kaybettiğini kaydeden Merkel , bu çabaların yeniden ivme kazanmasını arzu ettiklerini , Sarkisyan ' ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeyi düşünmesinden de büyük mutluluk duyduklarını söyledi .

22 . 06 . 2010 14 : 09 : 59