Marmaris Sinema Festivali: '7 Yönetmen 7 Film'

Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı'nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla; Marmaris'te Türk Sinemasının Yeni Kuşak Yönetmenlerinin bir araya geleceği Marmaris Sinema Festivali '7 Yönetmen 7 Film' etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirilecek

Marmaris Sinema Festivali: '7 Yönetmen 7 Film'
  Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde , Kültür Bakanlığı ' nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla ; Marmaris ' te Türk Sinemasının Yeni Kuşak Yönetmenlerinin bir araya geleceği Marmaris Sinema Festivali ' 7 Yönetmen 7 Film ' etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirilecek .
Festivalde " Yıl Boyu Yaşayan Marmaris " teması içinde Marmaris ' in sanata ve kültüre olan desteği ön plana çıkıyor . Sinemanın kültürler ve insanlar üzerindeki etkisi düşünülerek çok sayıda yerli , yabancı konuk ve yöre halkının katılımıyla Marmaris ' te kültürler sinema ile buluşacak . 6 bin kişilik görkemli amfi tiyatroda gerçekleşecek olan festivale Türk Sineması ' nın son dönemde adından sıkça söz ettiren önemli filmlerinin yönetmenleri katılacak .
Türk sinemasının son yıllarda öne çıkan isimleri Marmaris ' te hem yerli yabancı tatilcilerle hem de yöre halkıyla buluşacak . Derviş Zaim , Ezel Akay , Muharrem Gülmez , Ömer Uğur , Özcan Alper , Sırrı Süreyya Önder , Serdar Akar , Zeki Demirkubuz gibi önemli ve başarılı isimlerin filmlerinin gösterileceği festival , adı geçen yönetmenler ve filmlerde rol almış ; Uğur Polat , Taner Birsel , Mesut Akutsa , Derya Alabora , Levent Kazak , Serkan Keskin , Şahnaz Çakıralp , Umut Kurt , Emin Gürsoy , Meral Okay , Bülent Kayabaş , Erkan Can , Güven Kıraç , Turgay Tanülkü gibi oyuncuları ağırlayacak . Festivalde ayrıca gösterimi yapılacak filmlerin afişlerinden oluşan Film Afişleri Sergisi ile yönetmen ve sanatçıların halkla bir araya geleceği Gala Gecesi etkinlikleri de gerçekleştirilecek .
7 GÜN YEDİ 7 GECE FESTİVAL COŞKUSU
" Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film " etkinliği 26 Haziran ' da gerçekleşecek Film Afişleri Sergisi ve Gala Gecesi programlarından sonra ; 27 Haziran Pazar gününden başlayarak yedi gece boyunca sürecek halka açık , ücretsiz film gösterimleriyle devam edecek . Yöre halkı ve bölgede tatilini geçiren binlerce sinemaseverin yedi gece boyunca açık hava sinema keyfi ve yazlık sinema nostaljisi içinde ödüllü filmlerle buluşacağı festivalde Filler ve Çimen , Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü , Sonbahar , Eve Dönüş , Masumiyet , Dar Alanda Kısa Paslaşmalar , ve Beynelmilel filmlerinin gösterimi gerçekleşecek .
Sinema Sanatına ve bu sanatın halkla buluşmasına destek olmak amacıyla yapılan Marmaris Sinema Festivali , Türk sinemasına emeği geçen ve geçtiğimiz yıl vefat eden usta yönetmen Halit Refiğ ' i de anılacak . Gala Gecesi düzenlenen programda Halit Refiğ adına verilecek teşekkür plaketini eşi Gülper Refiğ alacakAyrıca Gala Gecesi ' nden önce açılışı yapılacak olan Film Afişleri Sergisi ' nde Halit Refiğ anısına özel bir bölüm oluşturularak Türk sinemasının değerli ustası , unutulmaz yönetmeni bir kez daha anılmış olacak .
Gösterime girecek filmler arasında Filler ve Çimen , Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü , Sonbahar , Eve Dönüş , Masumiyet , Dar Alanda Kısa Paslaşmalar , Beynelminel filmleri yer alacak .