Eroğlu, Şehit Ailelerini Ziyaret Etti Ankara

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Hüseyin Köksal ve Yusuf Pazar'ın ailelerini ziyaret etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Hüseyin Köksal ve Yusuf Pazar'ın ailelerini ziyaret etti.
Şehit Pazar'ın yakınları, Kazan Belediyesine ait otobüsle, Hüseyin Köksal'ın Şehit Kubilay Mahallesi 1697. Sokak'taki babaevine geldi.
Her iki aile üyelerinin, Keçiören Belediyesince evin önüne kurulan çadırlarda birbirlerine baş sağlığı dilemesinin ardından, Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da ailelere taziye ziyaretinde bulundu.
Eroğlu, saldırının gerçekleştiği gün yurt dışında olduğunu, bu nedenle bugün ziyarete gelebildiğini belirtti. 
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Eroğlu, 'Şehitlik büyük mertebe. Yüreğimiz dağlanıyor ama ayaktayız, terör odaklarına fırsat vermeyeceğiz' dedi.
Eroğlu, 'Allah devletimize zeval vermesin, bu bayrak her zaman dalgalansın. Allah şehitlerimizin cennetteki derecesini yükseltsin, ailesine ve yakınlarına sabırlar versin. Keşke biz de şehadet şerbetinden içebilsek, şehitlik en büyük mertebe. Şehit annesi, babası olmak büyük gurur. Biliyorsunuz şehitler ölmüyor, belki burada bize tebessüm ediyordur' şeklinde konuştu.
Eroğlu, saldırılarla ilgili de 'Bu sadece PKK'nın işi değil. O silahlar, erzaklar nereden geliyor' dedi.
Şehit Köksal'ın babası Nurettin Köksal da 'Gün birlik beraberlik günü. Dimdik ayaktayız, terör odaklarını sevindirmeyeceğiz' diye konuştu.
Köksal, yetkililerin gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür etti.
Oğlunun askerliğinin bitmesine 5,5 ay kaldığını, Temmuz ayında da izne gelmeyi planladığını anlatan Köksal, 'Allah bizden çok seviyormuş, gelmesi nasip olmadı' dedi.
Bu arada, Bakan Eroğlu, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden emekliliği için bir hafta önce dilekçe veren Nurettin Köksal'ın görevine devam etmesi konusunda düşünmesini istedi.
Ziyarete, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ile Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder de katıldı.

22.06.2010 23:40:52