Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ısmf) Sorunları Tartışıldı

Avusturya'da yapılan Dünya Dağ Kayağı Federasyonu'nun (ISMF) olağan genel kurul toplantısında sorunlar tartışıldı.

Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ısmf) Sorunları Tartışıldı
Salzburg'da Dünya Dağ Kayağı Federasyonu Başkanı Luis Lopes'in yönetiminde 18- 20 Haziran günleri yapılan genel kurulda 15 ülkeden 60 delege hazır bulundu. 2009- 2010 yılı faaliyetleri değerlendirildi, 2010- 2011 yıllarında yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü genel kurulda Türkiye'yi Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu üyesi Dr. Hamit Mermerkaya temsil etti.
Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Türkiye'nin dağ kayağı sporu için en uygun ülkelerden biri olduğunu belirtti. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Karaca, dağ kayağını Türkiye'de yaygınlaştırmak için hazırladıkları CD ve broşürlerden örnekleri ISMF başkanı Luis Lopes ve ISMF teknik kurul başkanına verdi. Luis Lopes ve Alaattin Karaca ile daha önce Türkiye'de yapılan bir söyleşinin yayınlandığı 'SPOR- SPOR' dergisini de Lopes'le paylaştı. Ayrıca Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal'ın Erzincan'da yaptırdığı bakır işlemeli bakır tabaklar Federasyon Başkanı Alaattin Karaca tarafından toplantının anısına Luis Lopez ve Avusturya Federasyon Başkanlarını Karl Posch'a sunuldu.
ISMF Başkanı Luis Lopez genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye Dağcılık Federasyonunun toplantıya katılmış olmasının ISMF'ye yarar sağladığını ifade etti. Türkiye Dağcılık Federasyonu ile iş birliği ve Türkiye'de faaliyette bulunmaktan mutluluk duyacaklarını anlatan Luis lopes, öncelikle 2011 kış sezonunda alt yapı çalışmalarında, antrenör, hakem, yarışma kuralları konularında iş birliği yapacaklarını söyledi. Luis Lopez, Türkiye Dağcılık Federasyonunun istemesi halinde World Cup'ta bir ayak yarışmanın 2011 yılında Türkiye'de yapılabileceğini vurguladı.
Öte yandan Dünya Dağ Kayağı Federasyonu'nun iki gün süren genel kurulunda hesap blançosu ibra edildi, 2010 yılına ait mali bütçe uygun bulundu. ISMF tarafından alınan bazı kararlar şunlar:
"Yaş guruplarına göre yarışma kuralları ve parkur uzunlukları yeniden belirlenecek. ISMF'ye üyelik için başvuruda bulunan ülkelerin durumları ele alındı. Üyelik şartlarını yerine getirmeyenlerin üyeliklerine son verildi. Yönetim kurulunun planladığı Dünya Şampiyonasına benzer bir yarışma yapılma isteği kabul görmedi. Yıllık üye aidatlarının fazla olduğu düşüncesi ile aidatların yeniden belirlenmesi uygun bulundu."