TUSKON ile Nijerya'dan Çorum'a ticari köprü kuruluyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Nijerya ticaret heyeti, Çorum'da incelemelerde bulundu.<

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Nijerya ticaret heyeti, Çorum'da incelemelerde bulundu.

Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) yönetim kurulu ve üyeleriyle buluşan Nijerya heyeti, kentteki fabrikaları gezdi.

Çağıl Makine, Yetsan Radyatör, Yenigün Tuğla ve Gülşen Kuruyemiş'te incelemelerde bulunan heyet, Türkiye'nin sanayi teknolojisinin iyi olduğunu ve Türk mallarını ise çok kaliteli bulduklarını ifade ettiler.

Ziyaret kapsamında Çorum Müzesi'ni de gezen Nijeryalılar, Anadolu'nun tarihi ve kültürel olarak zengin bir geçmişe sahip olduğunu vurguladılar.

Program sonunda, Nijeryalı ve Çorumlu işadamları yemekli bir değerlendirme toplantısına katıldı. HİTİTSİAD yönetimi ve üyelerinin de yer aldığı yemekte sıcak diyaloglar kuruldu. HİTİTSİAD yönetim kurulu üyelerinden Faik Ayvaz, TUSKON'un yaptığı organizasyon ile güvenilir işadamlarının buluştuğunu ve güvenilir ticari bir ortamın oluştuğunu belirtti.

Nijeryalı heyet adına konuşan Bashır Sa'ad İbrahim, Türkiye'de çok sıcak bir şekilde ağırlanmaktan memnun olduklarını söyledi. İbrahim, İstanbul, Kayseri ve Çorum'u gezdiklerini ve Türk mallarını üretim yerlerinde incelediklerini belirtti.

Ayrıca, ülkesinde bulunan 5 Türk okulu ve bir üniversite sayesinde eğitim ve kültür seviyelerinin yükseldiğini anlatan Bashır Sa'ad İbrahim, bu kurumlara destek olan Türk müteşebbislere teşekkür etti.

Gezdikleri illerden sadece Çorum'da alışveriş yaptıklarını belirten İbrahim, "Aldığımız elbiseleri nereden aldığımızı soracaklar, biz de Çorum'dan aldık diyeceğiz. Artık biz de Çorumluyuz. Çorum'un sıcak ilgisini ülkemize taşıyacağız." dedi.

HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakaş, yemek sonunda heyete, Çorum'un simgesi olan saat kulesi maketi hediye etti.