TGC: Türk basınının ve Cumhuriyet'in başı sağolsun

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve baş yazarı İlhan Selçuk için bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Yayınlana

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve baş yazarı İlhan Selçuk için bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda, ''Laik ve demokratik Cumhuriyet'in savunucusu, basının bükülmeyen kalemi Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve baş yazarı İlhan Selçuk'' diyerek başlayan baş sağlığı mesajı şu görüşlere yer verildi:

"İlhan Selçuk sadece Türk basını için değil, çağdaş Türkiye için de yeri doldurulamaz bir kimlikti. Düşünceleri ve yazıları nedeniyle darbelerde gözaltına alınan, işkence gören ancak ilkelerinden asla ödün vermeyen İlhan Selçuk genç kuşak gazetecilere ölümünden sonra da örnek olmaya devam edecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak Basın Şeref Kartı,1994 Basın Özgürlüğü Ödülü ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet ödülü sahibi değerli ustamız İlhan Selçuk'un kaybından büyük üzüntü duymaktayız. İlhan Selçuk'u sevgi ve saygıyla anarken, ailesine, meslektaşlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

Açıklamada ayrıca İlhan Selçuk için 23 Haziran Çarşamba günü saat 12.00'de Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde ve ardından Cumhuriyet Gazetesi'nde törenler yapılacağı da belirtilerek, ''İlhan Selçuk, 24 Haziran Perşembe günü Nevşehir Hacı Bektaş'ta ağabeyi Turhan Selçuk'un yanında toprağa verilecek.'' denildi.