Hain saldırının detayları belli oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen hain saldırıya 250 PKK'lı katıldı.

Hain saldırının detayları belli oldu
250 kalleş geldi, 3 noktadan saldırdı, 5 saat çatıştılar!...

Önceki gece 250 PKK’lı, Hakkari Şemdinli’de Günyazı Köyü’nün Irak sınırındaki Tekeli Jandarma Taburu’na 3 ayrı noktadan roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. 5 saat süren sıcak çatışmada 9 Mehmetçik şehit oldu, 14 asker yaralandı... Dün öğle saatlerinde ise teröristlerin önceden döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı...

Türkiye önceki gece çıkan savaş gibi bir çatışmayla sarsıldı. Türkiye’nin, İran ve Irak’a sınırında bulunan Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü’nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi’nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburu’na bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı.

Sisten faydalandılar

Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00’de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250’yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

Çatışma 07.00’da bitti

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu’ndan obüslerle tespit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı. Şemdinli’de bulunan 3’üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı’ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK’lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00’ye kadar sürdü. çatışmada maalesef 8 askerimiz şehit düştü. Ancak öğleden sonra şehitlerin sayısı 9’a yükseldi. Çatışmada kaybolan bir askerin cenazesi Mezargediği bölgesinde sürdürülen arazi aramasında bulundu. Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu’nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.

2 asker mayına bastı

Şemdinli’deki hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kobra helikopterler de sürekli bölgede uçuş yaptı. Bölgede operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde teröristlerin önceden döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Şemdinli’de bir günde şehit olan asker sayısı 11’e, yaralı sayısı da 16’ya yükseldi.

Bordo Bereliler sınırda geçiş noktalarını tuttu

Irak sınırında Şemdinli’den Şırnak’a askeri hareketlilik en üst seviyeye çıktı. Sınır birliklerine Bordo Bereliler, subay ve astsubaydan oluşan profesyonel birlikler ve özel eğitimli komandolar konuşlandırıldı. Teröristlerin geçiş noktaları tutuldu. Sınırın sıfır noktasında bulunan Düğün Dağı, Beyaz Dağ, Taştelen, Işıkveren, Altındağ kesimlerinde geniş kapsamlı hava destekli başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürdürülüyor. Şırnak’ın Uludere İlçesi Gülyazı 4’üncü Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı’ndan sabahın erken saatlerinde Türkiye’ye Irak’dan sızma girişiminde bulunan bir grup terörist tespit edilerek, bulundukları alan top atışını tutuldu. Bölgeye Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle takviye timler indirildi. Top atışı günün belirli saatlerinde de sürdü.

Yaralı Mehmetçiklertedavi altına alındı

Saldırıda yaralanan 14 asker hemen tedavi altına alındı. Yaralılara ilk müdahale Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Ardından da durumu ağır olanlar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı askerlerin hastaneden çıkışı sırasında görüntülenmemeleri için etraflarına çarşaf gerildi...

4 ayda 54 şehit

Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, önceki gün “Son 4 ayda bölücü terör örgütünün teslim olanlar hariç verdiği kayıp sayısı en az 130. Bu dönemde 43 personel de şehit oldu” demişti. Dün verdiğimiz şehitlerle bu sayı 54’e yükseldi.

Vatan