Bdp Grup Başkanı Yıldız'dan 'Çocuklarınızı Askere Göndermeyin' Çağrısı

Kandil ve Mahmur'dan gelen örgüt üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek için Batman Belediyesi önünde düzenlenen toplantıda konuşan BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, "Gider paşa paşa cezaevinde yatarız, bundan sonra çocuklarımızı askere göndermeyiz" dedi

Kandil ve Mahmur'dan gelen örgüt üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek için Batman Belediyesi önünde düzenlenen toplantıda konuşan BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, "Gider paşa paşa cezaevinde yatarız, bundan sonra çocuklarımızı askere göndermeyiz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı olağanüstü hal çağrısına da yanıt veren Yıldız, bölgede olağanüstü hal ilanına gerek olmadığını zaten olağanüstü bir halde yaşandığını kaydetti. Yıldız, "Bazı muhalefet partileri olağanüstü hal ilan edilsin diyorlar. Olağanüstü hal ilan edilmesine gerek yok. Zaten olağanüstü bir halde yaşıyoruz. Olağanüstü bir haldir burası. Ülkemiz ciddi bir şiddet ve savaş ortamına doğru yol alıyor. Daha önce uyarmıştık. Ama seslerimiz, çığlığımız duyurmadı" dedi.
Yıldız, "Bütün dünya vicdani ret hakkını tanıdı. Bütün Avrupa ülkelerinde bu hak var. Başkalarını öldüreceğimize, kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider paşa paşa cezaevinde yatarız. Bundan sonra çocuklarımızı askere göndermeyeceğiz. Vekilleriniz olarak bunu size söylüyoruz. Siz de ulaştığınız her yere bunu söyleyin, bunu öğütleyin" dedi.
BDP Grup Başkan Vekillerinden Ayla Akad Ata ise 14 Nisan'da hükümetin BDP'lileri tutuklayarak savaş kararı verdiğini iddia etti.
Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından grup sesizce dağıldı.