Vali Mutlu: Bu organizasyonun arkasındaki bahçıvanları yürekten kutluyorum

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şarkı finalinde yarışan çocukların arka planında görev alan kişileri ve yarışmac

  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şarkı finalinde yarışan çocukların arka planında görev alan kişileri ve yarışmacı çocukları yürekten kutladığını söyledi . Ödül töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ( İBB ) Kadir Topbaş ise çok duygulandığını bu faaliyetin arkasında Serdengeçtilerin bulunduğunu ifade etti .

TÜRKÇEDER tarafından organize edilen 8 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatı Şarkı Finali , Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu ' nda gerçekleşti . Finale katılanlar , olimpiyatlara övgü yağdırdı . Finalde dereceye giren çocuklara ödül veren Vali Mutlu , " Bu akşam hepimiz çok mutlu , gururlu ve çok umutlu dolu dolu bir gece geçirdik . Ve gönül bahçelerinde yetişen mis kokulu güleri kokladık ve dinledik . 750 çocuğumuz ve bu akşam bir bölümünü izlediğimiz birbirinden güzel gülleri bir kez daha hasretle muhabbetle seviyle kucaklıyorum ve kokluyorum . Hepsi hoş gelmişler güzel şehrimize İstanbul ' umuza ve özellikle bu güzel gülleri yetiştiren bahçıvanlarla onlar bu akşam aramızda değiller ama inanıyorum ki televizyonlarının başında çok uzakta da olsa bize çok yakınlar o bahçıvanları da yürekten kutluyorum . Sağlıklı huzurlu ve başarılı nice güzel ömürler temenni ediyorum . " şeklinde konuştu .

Ödül töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu , " Gurur vericiydi . Bu durumdan mutlu olmamak mümkün değil . Yürekten kutluyorum . Bu güzel çocukları insanlığa yetiştirenlere değerli öğretmenlere teşekkür etmek lazım . İnsanlık adına çok kıymetli çalışmalar , yetiştirdikleri insanların barış dilini sevgi dilini hoşgörü dilini dostluk dilini kullandıklarını görüyoruz . Bu arada bizim medeniyetimizi öğrendiklerini görüyoruz . Bizim medeniyetimiz adına gururlanmamak mümkün değil . " ifadelerini kullandı .

Ödül töreninde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş ise , " Hepimiz duygulandık . Gönül dünyamızda fırtınalar esti . Bu güzellikleri yansıtan çocuklarımızın arkasında kahramanlar Serdengeçtiler var . Onlara en kalbi duygularımı iletmek istiyorum . Şivelere kadar o mükemmellikleri yansıtabilmeleri için nasıl bir eğitim verdiklerini gördük . Türkçe gerçekten evrensel barış dili olmaya namzet bir dil . Çünkü Türk milleti birçok kültürlerle temas ederek gelişiyor . Türk milleti hiçbir zaman dünyanın hiçbir milleti üzerine egemenlik kurmadı . Gerçek anlamda bir barış ve hoşgörüyü dünyaya yansıtmaya çalıştı . Türkçe öğrenmek demek Hazreti Mevlana ' yı Hacı Bektaş-ı Veli ' yi , Yunus Emre ' yi , Pir Sultan Abdal ' ı , Aşık Veysel ' i bilmek demek . Türkçe ' yi bilmek demek insanları sevmek güzellikleri bilmek demek ve inanıyorum ki gelecek zaman diliminde Türkçe dünyada herkesin hoşgörü olarak gördüğü ve bir barış dili olarak kabul edecekleri bir dile olarak tarihe geçecek . Arkalarındaki yüce güçleri de tebrik ediyorum . Özellikle yurt dışı seyahatlerimizde gittiğimiz dünyanın en uç noktalarında bile vatanını dostlarını terk ederek bir ideal uğruna orada yaşayan o güzel insanları kutluyorum . Bu vizyonu ortaya koyan Hocaefendi ' ye saygılarımı arz ediyorum . " şeklinde konuştu .

OLİMPİYATLARA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Şarkı finalinin yapıldığı Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu tamamen doldu . Spor salonu program bitinceye kadar boşalmadı . Program sonrası birçok vatandaş olimpiyatların çok güzel bir havada geçtiğini belirtti . Bazı vatandaşlar organizasyondan muhteşem olarak bahsetti .