'Özel Çocuklar Spor Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

Zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin katıldığı 'Özel Çocuklar Spor Şenliği' rekli görüntülere sahne oldu

Bursa İnegöl Belediyesi, İlçe M

  Zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin katıldığı ' Özel Çocuklar Spor Şenliği ' rekli görüntülere sahne oldu

Bursa İnegöl Belediyesi , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Kent Konseyi ve İnegöl Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen ' Özel Çocuklar Spor Şenliği ' ilçe stadyumunda gerçekleştirildi . Zihinsel ve bedensel engelli olan öğrencilerin katıldığı Özel Çocuklar Spor Şenliği ' ne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi . Eğitim Uygulama Okulu ile İş Eğitim Merkezi folklor grubu öğrencilerinin sundukları halk oyunları gösterileri de şenliğe renk kattı .

Şenlik kapsamında gerçekleştirilen engelli koşular , kısa mesafe koşuları , fırlatma topu atma , uzun atlama , bowling , mini futbol , hentbol gibi branşlarda gerçekleştirilen spor müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu . Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi , Kocatepe İlköğretim Okulu , Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu , Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulu , Yenice Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ' nden olmak üzere toplam 147 engelli öğrenci ve 33 öğretmenin katıldığı etkinlikte , engelliler hem birbirleriyle heyecanlı bir şekilde yarıştılar , hem de gönüllerince eğlendiler .

Gelecek yıl 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası ' nda katılımın yüksek olduğu daha coşkulu bir program düzenleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş , katılımcıların hepsinin birinci olduğunu söyledi .

Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk , Şube Müdürü Özer Yılmaz , Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Osman Gümüş ' ün yarışma sonunda katılımcılara madalya takmasıyla şenlik sona erdi .