Dünya Kupası Topu 'Jabulani' için tepkiler büyüyor

2010 Güney Afrika Dünya Kupası için Adidas'ın ürettiği 'Jabulani' adlı futbol topuna tepkiler çığ gibi büyüyor. Aksi halde firmanın ürettiği topa üretici firmanın sporcuları ise övgüler yağdırıyor.

Dünya Kupası Topu 'Jabulani' için tepkiler büyüyor
  Real Madrid ' ten Casillas ' ın ' Plaj topu gibi , berbat ' diye eleştirdiği yeni top iç ; in İnter ' in kalecisi Julio Cesar , ' Bakkaldan alınmış gibi ' , Juventus ' un kalecisi Buffon da , ' Dü ; nya Kupası ' nın bu topla oynanacak olması utanç ; verici ' demişti . Galatasaray ' ın Avustralyalı milli futbolcusu Lucas Neill da topu eleştirerek , ' Kaleciler iç ; in ü ; zgü ; nü ; m ç ; ü ; nkü ; top havada ç ; ok fazla yö ; n değiştiriyor ' dedi . Bu 4 isim gibi Adidas ' ın dışındaki firmaların sponsoru olduğu Luis Fabiano , Baptista ve Pazzini gibi isimler de Jabulani ' yi eleştirmişti . Ö ; te yandan Kaka , Ballack , Lampard ve Peter Cech gibi Adidas ' ın sponsor olduğu futbolcuların topa ö ; vgü ; ler yağdırması dikkat ç ; ekti . Dü ; n Adidas adına aç ; ıklama yapan Van Schaik ise , ' Kupadaki takımlar aralık ayından beri topu kullanıyor . Hiç ; şikayet almadık ' diyerek tepkilere karşı şaşkınlığını dile getirdi .

Dünya Kupası Topu 'Jabulani' için tepkiler büyüyor




Buffon da ' Jabulani ' eleştirdi


Dü ; nya kupasında kullanılacak ' Jabulani ' adlı topa bir eleştiri de , İtalya Milli Takımı ' nın kalesini koruyan Gianluigi Buffon ' dan geldi . Ü ; nlü ; kaleci , topun her seferinde farklı bir ç ; izgi izlediğini vurguladı ve kalecileri bü ; yü ; k sü ; rprizler beklediği uyarısında bulundu .

Dü ; nya kupasında kullanılacak ' Jabulani ' adlı top , teknolojinin son harikası olarak tanımlandı . Ü ; retici firmaya gö ; re Jabulani , havada ç ; izgisini istikrarlı olarak koruyan , futbolcunun gö ; ndermek istediği yere giden bir top . Ancak oyuncular hiç ; de bö ; yle dü ; şü ; nmü ; yor .

Topa yö ; nelik ilk eleştiri , İspanya ve Brezilya ' nın kalecileri Iker Casillas ve Julio Cesar ' dan geldi . Her iki kaleci de Jabulani ' yi , sü ; per marketlerden alınabilecek ucuz toplara benzetti . Jabulani ile ilgili eleştirilere katılan son isim , İtalya Milli Takımı ' nın dü ; nyaca ü ; nlü ; kalecisi Gianluigi Buffon oldu .

2006 Dü ; nya Kupası ' nda kalesinde sadece 2 gol gö ; ren Buffon , takımın İtalyan alplerindeki kampı sırasında denediği topa bir tü ; rlü ; alışamadığını vurguladı . Birkaç ; antrenman sonrası topa alışması gerektiğini belirten Buffon , &ldquo ; Normal koşullarda ç ; oktan topa alışmış olmam gerekirdi . Ancak bu topun havada nasıl bir ç ; izgi izleyeceğini kestirmek mü ; mkü ; n değil . Her vuruşta top ü ; zerime değişik bir yol izleyerek geliyor&rdquo ; ifadelerine yer verdi

Jabulani ' nin sadece kaleciler iç ; in kö ; tü ; sü ; rprizler hazırlamayacağını savunan Buffon , futbolcuların da yeni topla oynarken zorlandığını iddia etti . Buna ö ; rnek olarak , İtalya ' nın en iyi pasö ; rlerinden Andrea Pirlo ' yu gö ; steren Buffon , &ldquo ; Pirlo genelde kö ; tü ; pas atmaz . Ancak bu topu sü ; rekli olarak arkadaşlarının uzağına gö ; nderiyor&rdquo ; diye , fade etti .

Ntvspor