Körfez Havaalanı açılışına katılan bakanların gündeminde terör vardı

Ankara'dan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte Körfez Havaalanı açılışı için özel bir uçakla Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen Devlet Bakan

Ankara'dan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte Körfez Havaalanı açılışı için özel bir uçakla Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, açılıştan önce Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde AK Parti'nin istişare toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Bakan Çiçek, gündemdeki terör olaylarını değerlendirerek, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırısı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım da hain saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

AK Parti Balıkesir İl ve Edremit İlçe teşkilatlarının öğle saatlerinde yaptığı istişare toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri İsmail Özgün, Cemal Öztaylan ve Ayşe Akbaş ile Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik de katıldı.

Bakan Yıldırım, Körfez Havaalanı ile ilgili bilgi vermeden önce Şemdinli'deki saldırıyı kınayarak, şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yıldırım, "Halkımızın huzuru ve refahı için terörle amansız bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele dün de vardı, bugün de var ve bu ülke var olduğu müddetçe aynı kararlılıkla devam edecektir. Gece sabaha karşı yapılan saldırı sonucunda şehitlerimiz var. Çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi." dedi.

Bakan Cemil Çiçek ise Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler olduğunu vurgulayarak, "Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Üzüntümüzü bağrımıza basarak, kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye böylesine haince, alçakça, kalleşçe saldırılarla 40 yıldan fazla zamandır mücadele veriyor. Maalesef ayaküstü siyaset yaparak konuya bakanlar, terörü iktidar meselesi olarak görüyor. Halbuki belki teröre en büyük desteklerden birisi de onu iyi anlamamak ve iç siyasette malzeme olarak kullanmaktır. Zaten terörün varmak istediği de budur." şeklinde konuştu. Çiçek, Türkiye'nin müdahalesi olmadan ne Orta Doğu'da ne Balkanlar'da ne de Kafkaslar'da huzurun, barışın ve istikrarın gelemeyeceğini belirterek, "Türkiye, kilit ülke. Ülkemizin büyümesinden rahatsız olanlar var. Terör örgütleri, uluslararası gücün maşasıdır. Okur yazarlığı bile olmayan kişilerin yapacağı bir iş değildir bu. Bu örgütün tepe noktasında olanlara bakın, her birisi bir ülkenin uşağı. Ne Kürt halkının ne Güneydoğu'nun ne de söyledikleri bir kısım hak ve özgürlüklerinin taşeronları; uluslararası güçlerin taşeronları. Irak ile 48 tane ekonomik ve ticari anlaşma yaptık. Suriye ile 51 anlaşma yaptık. Eskiden bunlarla aramızda çok ciddi sorunlar vardı. Bu terör örgütünü uzun süre onlar da destekledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, her türlü desteğin verildiği uluslararası bir güçle karşı karşıyayız. Bundan en evvel istifade edenler silah tüccarlarıdır. Bugün G-20'nin ülkesi haline geldik. Onlar isterler ki G-30'da olsun, 3. lig ülkesi olsun. 38 terör örgütü var Türkiye'de. Uzunca zamandır bunlarla bilinen, bilinmeyen şekilde mücadele veriyoruz. Bize yakışan, şampiyonluğa oynamaktır. Biz kimsenin politikasının parçası değiliz." dedi.

Bakanlar Çiçek ve Yıldırım, kültür merkezindeki programın ardından Körfez Havaalanı'nın açılışını yapmak üzere beraberlerindeki heyetle hareket etti. 2 bin 80 metre uzunluğa ve 30 metre genişliği sahip pisti, tadilatla uzunluğu 3 bin. genişliği de 45 metreye çıkarılan havaalanındaki açılışa yoğun ilgi vardı. Açılışa Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, körfezdeki belediye başkanları, daire müdürleri ve diğer vatandaşlar da katıldı.