Ergenekon avukatlığı DP'ye 12 bin üye kaybettirdi

DP'de kongre öncesi istifa depremi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde GİK üyesi 4 isim istifasını açıklamıştı. Bunlara son olarak Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu eklendi. 12 ...

 

DP ' de kongre öncesi istifa depremi sürüyor . Geçtiğimiz günlerde GİK üyesi 4 isim istifasını açıklamıştı . Bunlara son olarak Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu eklendi . 12 bin kişiyle istifa ettiğini açıklayan Ensarioğlu , " Menderes ' i asan , Özal ' ı öldüren , bana suikast düzenleyen Ergenekon ' dur . DP ' nin Ergenekon ' u savunmasına yeter diyorum . " dedi .

Demokrat Parti ' de ( DP ) bugün yapılacak olağanüstü kongre öncesinde istifa depremi sürüyor . Partinin Anavatan kanadındaki rahatsızlık had safhaya ulaştı . Anavatan kökenli isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray , geçen hafta istifa etti . Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu da dün istifasını açıkladı . Ensarioğlu ile birlikte Diyarbakır il ve ilçe teşkilatının yanı sıra yaklaşık 12 bin kişi partiden ayrıldı . Parti yönetimini ağır bir şekilde eleştiren ve 60 yıldır ailece içinde bulundukları DP ' yi artık tanıyamadığını belirten Ensarioğlu , " Adnan Menderes ' i asan , Turgut Özal ' ı ve Musa Anter ' i öldüren , bana Hakkari ' de suikast düzenleyen Ergenekon ' dur . DP ' nin Ergenekon ' u savunması ve her geçen gün halktan uzaklaşmasına yeter diyorum . Ailem ve dostlarımla birlikte istifa ediyorum . " diye konuştu .
Demokrat Parti ' nin kongre sürecine ve parti politikalarına itiraz ederek istifa eden isimlerin ortak tepkisini , Ergenekon konusunda Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ' un tutumları oluşturuyor . DP ' den ayrılan Ramazan Özcan , Muammer Usta , Barış Tahran , Bülent Biçer ile partinin sembol isimlerinden eski bakan Salim Ensarioğlu , partinin Ergenekon konusundaki tavrını eleştirdi . Diyarbakır ' da istifasını açıklayan Salim Ensarioğlu , " Partiyi ekseni kaymış ve halktan kopmuş olarak gördüğümüz için bu kararı verdik . Kürt seçmeninden kopmuş , bölgeden kopmuş . Partinin referanduma karşı olması da bizi çok sıkıntıya soktu . " ifadelerini kullandı . Bülent Biçer de büyük umutlarla gerçekleştirilen bütünleşmenin bittiğini dile getirdi . Biçer , " Bundan sonraki amaç , Anavatan ' ın maddi ve manevi varlığını ortadan kaldırma projesidir . " ifadelerini kullandı .


Zaman